AcasăNewsParlamentarii si-au prins urechile in aparatele de vot

Parlamentarii si-au prins urechile in aparatele de vot

Noua garnitura de parlamentari a picat testul votului

Multi, dar debusolati. Debandada din zilele trecute, cand parlamentarii “boboci” nu-si gaseau calea prin Casa Poporului a continuat si ieri, noii  veniti avand mari probleme de orientare.

Noua garnitura de parlamentari a picat testul votului

Unde nu-i cap (sau experienta), vai de picioare. Parlamentari la primul mandat, multi dintre politicieni au facut inutile lungimi de coridor, incercand sa gaseasca salile de grup sau birourile administrative pe unde mai aveau de depus diverse harti. Noroc cu personalul celor doua Camere care, amabil ca intodeauna, i-au mai scos din incurcatura.

Gigi Becali n-a avut probleme cu tehnica parlamentara

Dincolo de stabilirea reperelor, liftul in stanga, toaleta in dreapta si bufetul pe centru, alesii au sfeclit-o la cel mai important test: votul. Cand li s-a cerut sa aprobe infiintarea Comisiei de validare, noua garnitura de deputati a intepenit in fata aparatelor de vot. In agitatia creata din sala se auzeau indicatiile veteranilor: “Butonul unu!”, “butonul patru!”, “baga cartela!”. Al doilea vot, cel privind componenta comisiei a mers mai bine, dar a scos la iveala si faptul ca vreo 30 de alesi ratasera primul vot. Probleme au aparut si la validarea mandatelor, o parte dintre parlamentari reusind performanta sa depuna dosare incomplete. Recordul l-a batut liberalul Petre Roman care se pare ca nu a depus niciun act la Parlament. In tot acest tambalau si-a bagat coada si ANI, care a solicitat invalidarea mandatului social-democratului Florin Paslaru. Fara succes insa, contestatia fiind respinsa de deputati.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger