AcasăNewsParlamentarii nu-si reduc numarul, desi Basescu insista

Parlamentarii nu-si reduc numarul, desi Basescu insista

Traian Basescu

Traian Basescu bate-ntruna saua, doar-doar or pricepe “iepele” parlamentare ca trebuie sa-si reduca numarul.

Traian Basescu inca mai spera sa-i aduca pe politicieni pe calea cea buna a referendumului din 2009

Refuzat mai pe fata, mai pe sest, Basescu tot incearca sa-i convinga pe alesi sa-si micsoreze macar numarul, daca de parlament unicameral nici nu poate fi vorba. Ultimul atac a fost dat la TVR, cand seful statului i-a acuzat pe parlamentari ca nu-si vad decat interesele: “Este reflexul permanent al clasei politice de a-si prezerva privilegiile. S-au facut reduceri peste tot in aparatul de stat, in administratiile locale. Parlamentarii nu vor. Ei nu sunt parte a realitatilor acestei tari. Sau partidele, ma rog”.  Iar ca sa elimine orice scuza, Basescu a subliniat ca nu-i nevoie de modificarea Constitutiei pentru micsorarea numarului de parlamentari si trecerea la vot uninominal “curat” – n.r.), trebuie doar sa existe vointa politica: “Pot face 300 de parlamentari, daca vor, si pot face vot uninominal curat, daca vor”. Degeaba a fost insa totul, parlamentarii dovedindu-se in continuare adeptii principiului “cainii latra, caravana trece”.

Arafat, piedica in calea reformei din Sanatate

Daca tot n-a fost in stare sa-i clinteasca pe politicieni, Traian Basescu si-a incercat norocul cu Raed Arafat, pe care mai nou il acuza ca se opune reformei in domeniul sanatatii. “Va mai dau un exemplu de rezistenta – am avut o discutie cu Raed Arafat, cel care a creat sistemul SMURD. Daca este vreun dusman mai mare al aparitiei inca a unui sistem privat de sanatate, el se numeste Raed Arafat, uitand ca el a fost fundatie la Targu Mures, la care si eu am contribuit cu 2% din salariu pentru ca facea un lucru bun”, a aruncat Basescu anatema asupra parintelui SMURD. In mod surprinzator, desi mai devreme acuzase si UDMR-ul ca se opune reformei in sanatate, seful statului l-a scos basma curata pe udemeristul Ladislau Ritli, ministrul de resort, despre care a decretat ca “nu are nimic de politruc” in el si este “un om deschis la reformarea sistemului, pentru ca vine din sistem si-l intelege”.

author avatar
Simona Badulescu
146 afisari

1 COMENTARIU

  1. ce sa-i ceri unui Ponta , care se pretinde procuror!!! desi nu a rezolvat nici un dosar, a vagabondat prin Paris, a facut o facultate numai el stie cum , angajeaza acasa filipineze de parca romancele nu sunt bune, sta sub comanda unui fost turnator la securitate Voiculescu -Felix , cu care vrea sa conduca tara !!! apara spagarii din partidul sau : Nastase, Voicu, etc.,foloseste un limbaj de mahala , incult este,adevarat cimpanzeu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger