AcasăNewsParlamentarii decid joi soarta decretului de prelungire a stării de urgență

Parlamentarii decid joi soarta decretului de prelungire a stării de urgență

Peste două zile, parlamentarii vor supune la vot, în cadrul unei ședințe comune a celor două Camere – ce se va desfășura online, decretul prin care Klaus Iohannis prelungește pentru 30 de zile, începând cu 15 aprilie, măsura stării de urgență la nivel național, în lupta cu noul coronavirus.

Sedința de joi se va desfășura online, din cauza epidemiei de COVID-19

Mai precis, solicitarea adresată Parlamentului, cu privire la prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, instituită prin Decretul 240/2020 se va supune la vot în cadrul ședinței de joi a Senatului și Camerei Deputaților. Rămâne de văzut ce anume se va întâmpla, dat fiind că dinspre PSD și ALDE au fost exprimate nemulțumiri cu privire la această prelungire a stării de urgență.

Săgeți către contestatari

„Este absolut evident că ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat, chiar și în contextul adoptării încă de acum o lună a unor măsuri de distanțare socială fără precedent, prin instituirea stării de urgență. Cu siguranță că fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat de sistemul nostru de sănătate. (…) Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricțiilor în perioada următoare, cum văd că cer cu inconștiență unii politicieni, ar duce la o creștere vertiginoasă de noi cazuri de infectare, suprapopularea spitalelor și o presiune uriașă pe sistemul nostru sanitar”, a declarat Iohannis, marți de la Cotroceni.

O primă astfel de decizie – privind starea de urgență la nivel național – a fost instituită pe 16 martie.

author avatar
Cristina Stefan
320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger