AcasăNewsParlamentarii AUR, protest la Ministerul Energiei. George Simion: „Trebuie să rezolve acum...

Parlamentarii AUR, protest la Ministerul Energiei. George Simion: „Trebuie să rezolve acum problema cu minerii” – VIDEO

George SimionParlamentarii AUR, protest la Ministerul Energiei. George Simion: „Trebuie să rezolve acum problema cu minerii” / foto: georgesimion.ro

Parlamentarii AUR protestează, marţi, în faţa sediului Ministerului Energiei. George Simion a declarat că vrea să discute cu ministrul Virgil Popescu pentru a rezolva problemele minerilor şi a Complexului Energetic Oltenia.

„Trebuie să rezolve acum, în această dimineață, problema cu minerii care sunt închiși în mine și problema căldurii din Deva. Trebuia să le rezolve de mai multe săptămâni, dânșii sunt populiști. Așteptăm să dialogăm, suntem 30 de parlamentari AUR, nu am venit cu steaguri, nici ofensiv, am venit să dialogăm, dar situația este de asemenea manieră încât trebuie rezolvată urgentor”, a declarat George Simion.

George Simion spune că ministrul Energiei trebuie să rezolve cât mai repede problemele minerilor din România care nu primesc salariile la timp.

„Vrem să dialogăm cu cei de la Ministerul Energiei de urgenţă. Ieri nu s-a putut acest lucru în Parlament. Am cerut în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Sunt nişte situaţii foarte urgente. Cerem rezolvarea problemei minei de uraniu de la Crucea din Suceava, redeschiderea termocentralei Mintia de la Deva şi rezolvarea problemei CEO Oltenia”, a mai spus George Simion.

Simion, atacat de ministrul Energiei

Copreşedintele AUR a reacţionat în urma atacului lansat la adresa sa de către ministrul Energiei.

„Constat, cu regret, că unii colegi din Parlament se folosesc în mod populist de unele situații dificile, pentru a crea tensiuni suplimentare. Și fac asta acuzând ”cenzură” și alte cuvinte mari, bătându-se cu pumnul în ”pieptul plin de dragoste patriotică”. Le transmit colegilor de la AUR că discursurile triumfaliste și panicarde NU rezolvă problemele. La ministerul Energiei căutăm soluții, nu lăsăm pe nimeni în urmă. Orice gest suplimentar de a agita spiritele denotă, de fapt, că NU vă interesează soarta acelor persoane”, a scris Virgil Popescu, pe Facebook.

Un protest de amploare are loc de mai multe zile în mina de uraniu de la Crucea din judeţul Suceava. Aproape 100 de mineri s-au blocat în subteran, în semn de protest pentru că nu şi-au primit salariile de mai multe luni. George Simion, liderul AUR, a coborât în mină pentru a discuta cu ei.

author avatar
Andreea Vlad