AcasăNewsParlamentarii “defavorizati” nici nu vor sa auda de greva

Parlamentarii “defavorizati” nici nu vor sa auda de greva

Protestul pe burta goala nu prea este pe placul parlamentarilor

Aroganta cu care Crin Antonescu i-a sfatuit sa se imprumute de la prieteni ca sa supravietuiasca pe perioada grevei, i-a iritat la culme pe alesii care traiesc din salariul de parlamentar.

Protestul pe burta goala nu prea este pe placul parlamentarilor

Desi le surade ideea cu greva, ca doar munca e buna pentru fraieri, deputatii si senatorii nu sunt dispusi sa renunte la privilegiile vietii de parlamentar. Unii din comoditate, altii din nevoie,  pentru ca, desi pare ciudat, exista totusi demnitari care nu au nicio alta forma de venit in afara banilor castigati de la Parlament. Asa se face ca, dupa ce si-au facut calculele, o mare parte dintre “protestatari” au batut rapid in retragere. Mai mult, unii dintre acestia au vazut negru in fata ochilor atunci cand Victor Ponta i-a indemnat sa-si doneze indemnizatiile, iar Crin Antonescu i-a trimis cu miloaga pe la cunostinte. “Eu traiesc din indemnizatia de parlamentar, cum sa renunt la ea? Cine are mai multe surse de venit poate sa o faca, eu am doar una. Eu platesc rate lunare la banca de 500 de euro. Pai suntem normali la cap? Si la noi, la PNL, s-a propus asa ceva, dar nu s-a luat o decizie. Traiesc cu aer?”, a declarat senatorul PNL Ioan Ghise. In asentimentul lui Ghise au fost si cativa parlamentari PSD, care au precizat ca nu-si permit sa stea fara leafa pe perioada nedeterminata.

Nastase stramba din nas

Desi recunoaste ca Opozitia trebuie sa tina Puterea in sah, presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, nu pare foarte incantat de ideea unei greve parlamentare.

„Eu sunt un tip mai traditionalist. Si eu, daca va aduceti aminte, am avut unele rezerve si cu demisia in bloc pentru a determina alegeri anticipate. Sigur, sunt un tip disciplinat si, daca se va lua o astfel de decizie, o voi urma si eu. Ma gandesc ca poate formulele astea parlamentare clasice, traditionale, cu care eu sunt invatat de atatia ani, dupa cum remarca si unii dintre colegii mei mai tineri, nu-si mai produc efectele si poate ca este nevoie de o schimbare de atitudine care sa duca la o alta presiune si la o masa critica”, a afirmat Nastase.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
500 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger