AcasăNewsParlamentari multi, idei putine si proaste

Parlamentari multi, idei putine si proaste

Cand mintea nu-i acasa, amendamente proaste danseaza pe masa. Parlamentarii propun amenzi discretionare pentru soferii din Romania.

Dupa ce au rezolvat toate problemele tarii, punand Romania pe harta marilor forte ale U.E., alesii neamului si-au permis o mica relaxare. Ceva de weekend, adica o banala modificare (ca imbunatatire nu-i putem zice!) pe ici, pe colo la amenzile de circulatie. Cica deputatii si senatorii le-ar dori mai mici pentru pensionari. Deh, categorie defavorizata, dar cu stampila de vot mereu pregatita pentru casuta potrivita. Adica, oameni de nadejde, ce naiba, pe care poti oricand conta!

Probabil, avand mintea odihnita prea mult, senatorii Dorin Valeriu Badulescu (PMP) si Adrian Nicolae Diaconu (PSD) s-au grabit sa propuna ca, atunci cand vine vorba de soferi pensionari, punctul de amenda sa nu se mai calculeze in functie de salariul minim brut pe economie, ci raportat la punctul de pensie. Cu alte cuvinte, amenda de la Rutiera va avea doua valori: una pentru angajati si alta pentru pensionari.

Dar de ce nu trei valori?! Sau patru ori cinci, doar avem si alte categorii sociale nu neaparat defavorizate, dar cu probleme. Pai, de exemplu, de ce sa nu beneficieze de amenzi preferentiale si studentii? Doar sunt impovarati de cursuri si seminarii, examene, chirii, ca sa nu mai pomenim de cluburi, baruri si sezlonguri, festivaluri si alte droguri, ca doar vara bate la usa?! Si, daca tot facem cadouri, pai, sa nu ne gandim si la persoanele cu dizabilitati? Sunt primii romani cu nevoi speciale si care trebuie ajutati, conform tuturor directivelor Comisiei Europene. Or Parlamentul Romaniei cauta procese pentru discriminare?

Se aplica si pensiilor speciale?

Discriminati s-ar simti si beneficiarii pensiilor speciale, intrucat proiectul de lege propus de „alianta” PMP-PSD prevede ca „un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, pentru persoanele active, si 10% din punctul de pensie, pentru pensionari”. Intelegem ca 10% nu inseamna mare lucru la o pensioara de 7-800 de lei, dar ce te faci cu fericitii beneficiari ai unor rente lunare de peste cinci ori chiar 10.000 de lei? Si nu sunt putini in aceasta categorie, credeti-ne! E discriminare? Este!

Infractiunea, pedepsita discretionar

Ca la voi, la nimeni, ar zice un turist ce ne trece hotarele pentru prima data. Ar avea si de ce sa-si faca o asemenea parere, doar numai in Romania s-a mai pomenit ca o infractiune sa fie pedepsita in mod discretionar. Eu, cetatean aflat in campul muncii si platitor de taxe si impozite primesc o amenda de X lei pentru ca am trecut pe rosu la semafor, iar pensionarul din spatele meu, pentru aceeasi fapta, este usurat de maruntisul din buzunare. Sa ne traiesti, Romanie, mereu fascinanta si surprinzatoare… Pacat ca nu si intr-un mod placut, dar ne-am obisnuit! Suntem, deja, vaccinati si nu ne mai doare aroganta si smecheria cu care defilezi.

author avatar
Cristina Elvira
210 afisari

2 COMENTARII

  1. SINGURA SOLUTIE PENTRU NORMALIZARE VIETII PUBLICE SI SOCIALE IN RO ESTE SCHIMBAREA CAT MAI URGENTA A CLASEI POLITICE PRIN REVOLTA POPULARA GENERALA.

  2. In Romania BALCANICA salbatica, dupa 1989, avem presedinti de tara, prim-ministri, ministri, parlamentari, presedinti de consilu judetene, prefecti, primari, judecatori, procurori, politisti, membri ai Curtii de conturi, ai Curtii Constitutionale, inspectori financiari, academicieni, ofiteri; MApN, SRI, SIE, STS, SPP, PREOTI , ETC in exercitiul functiunii cu AVERI ilicite FABULOASE, cu dosare penale in lucru in faze diferite de invastigare sau judecata. Este fireasca intrebarea, ce statut au cetatenii romani aflati sub acesti POLITRUCI IMPOSTORI , MAFIOTI conducatori si de ce suporta POPORUL asemenea autoritati publice, COMPROMISE, IMORALE, INCOMPETENTE populate de din belsug cu puscariabili si ticalosi ? Acesti penali si puscariabili au emis si emit de 28 de ani legi pentru protejarea libertatii si averilor proprii dobandite prin HOTIE si ca sa execute pedeapsa cu inchisoarea in petreceri si chefuri la domiciliile lor luxoase din tara si strainatate, FARA CONFISCAREA AVERILOR ILICITE. Unde in lume mai exista asemenea POPOR , JUSTITIE sau DREPTATE . In RO JUSTITIE SRL permite ca hotii si banditii FARAONI sa CONDUCA si sa ADMINISTREZE OBSTEA aparati de legile IMORALE facute de ei NAROZII si ticalosi???
    UNDE IN LUME MAI EXISTA PESTE 2.000 DE LEGI NECONSTITUTIONALE elaborate DE HOTI PENTRU HOTI si C.C.R. sau AVOCATUL POPORULUI sa taca ca porcii in papusoi….???
    În ultimii 28 de ani ECONOMIA TARII A FOST DISTRUSA si AVUTIA NATIONALA INSTRAINATA si insusita de MAFIOTI TRADATORI. Datoria țării a crescut de la PLUS 5 miliarde de dolari existenta IN 1990 la peste 100 de miliarde de euro in prezent , in conditiile in care taoate componentele sistemului social romanesc sunt pe ultimele locuri din lume (sanatate, invatamant, aparare, infrastructura, etc. )
    BOGATASII fraudisti ai ROMANIEI SUNT POLITICIENII SEMIDOCTI MAFIOTI SI TICALOSI PRECUM SI REPREZENTANTII PUTERII REZERVATE A STATULUI (din JUSTITIE, SECURITATE, ARMATA, etc). Ro este o tara bananiera. Peste 5 milioane de romani au emigrat, (9 romani pe ora emigreaza) suntem a doua tara din lume la emigratie dupa SIRIA.
    De ce si CUM s-a ajuns aici?
    Este OARE poporul roman un popor de sinucigasi…???
    Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro.
    Atunci sud – coreenii au optat, luptat si infaptuit o republica prezidentiala.
    I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi.
    De atunci gradul de fericire al poporului sud-coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate ,progresiste, NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUMNEZEESC si de VOLUNTARIAT care sa aduca fericirea mult asteptata de secole si BINE meritata poporului roman.
    Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, DERBEDEI, etc si trebuie recuperata daca mai putem si cat mai avem ce.
    Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive, toxice existente in calea PROGRESULUI NATIEI ROMANE ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente DE DEZVOLTARE in interes general-national.
    UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PENTRU CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI DE VECURI VOR SA VA VADA…???…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger