AcasăNewsParlamentar maghiar: Ungaria ar putea revizui granitele in 2020

Parlamentar maghiar: Ungaria ar putea revizui granitele in 2020

(foto: youtube)

Zoltan Koszegi, parlamentar maghiar, este de parere ca in anul 2020, in cazul in care Ungaria va deveni mai influenta, FIDESZ, partidul din care face parte, ar putea reusi sa revizuiasca granitele.

(foto: youtube)

Parlamentarul maghiar Zoltan Koszegi, membru al FIDESZ, partidul aflat la putere in Ungaria, a afirmat, miercuri, ca, in cazul in care pozitia tarii sale se va consolida, formatiunea politica din care face parte ar putea incerca o revizuire a granitelor in 2020, arata Politics.hu, citat de b1.ro.

Referitor la declaratiile acestuia, purtatorul de cuvant al FIDESZ, Gabriella Selmeczi, a anuntat ca anuntul facut de acesta reprezinta o pozitie personala, nicidecum pozitia oficiala a partidului condus de Viktor Orban.

Parerea parlamentarului Zoltan Koszegi este contrazisa de catre vicepresedintele Parlamentului maghiar, Zoltan Balczo, care a afirmat ca, momentan, din cauza situatiei politice globale, revizuirea Tratatului de la Trianon este imposibila.

Prin Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920, Ungaria, tara componenta a fostului Imperiu Austro – Ungar, a cedat in favoarea Romaniei Transilvania, dupa ce Puterile Aliate au castigat primul razboi mondial.

author avatar
Ionut Zgimbau
380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger