AcasăNewsParlament: Diaspora va avea trei zile la dispoziție pentru vot

Parlament: Diaspora va avea trei zile la dispoziție pentru vot

Sursa foto: Twitter

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului în materie electorală a decis joi ca în diaspora votul să se desfăşoare în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, adică va avea la dispoziție trei zile.

Sursa foto: Twitter

Comisia a mai stabilit că românii din diaspora care se vor afla la rând sau în secția de vot la ora 21.00, când se închid secțiile, să își poată exercita nestingheriți dreptul la vot.

„În ziua de duminică, votarea începe la ora locală 7:00 şi se încheie la ora locală 21,00. Prin excepţie de la prevederile alin. 1, votarea în străinătate se desfăşoară şi pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă imediat anterioare zilei votării. În ziua de vineri, votarea începe la la ora locală 12:00 şi se încheie la ora locală 21:00, iar în ziua de sâmbătă votarea se deschide la ora locală 7:00 şi se încheie la ora locală 21,00”, anunță raportul adoptat joi de membrii comisiei de cod electoral.

Comisia specială are termen până în 5 iulie să redacteze un proiect de act normativ care să reglementeze desfăşurarea procesului electoral în afara ţării.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
137 afisari

7 COMENTARII

    • Ma daca dupa 2 zile de stat la coada nu se misca coada dai o fuga a 3a zi in tara nu mai stai ca prostu si a 3a zi la coada.

  1. CE 3 ZILE BĂH PROSTANILOR ! Diaspura sa voteze în 30 dă zile și să aibe dreptu și la vot multiplu! Ca sa-mi voteze mie Paules Bules din Anglia,Canada (stabiliti acolo de 20-30 de ani)-cine sa ma conduca aici în România unde traiesc eu! Eu propun ca parlamentarii care au dat legea asta să presteze și un examen oral ălora din diaspură care vor asta! Cum zicea Jiji Behecali-ca sa nu mai dea banii la curve..

  2. MIZERIA ASTA E NECONSTITUTIONALA !
    ADICA UN SPALATOR DE CURURI DE BABE OCCIDENTALE NU SE POATE DUCE CU MASINA/TRENUL ETC. SA VOTEZE, DAR BADEA ION DIN CREIERII APUSENILOR, CU MAGARUL PE CARARI DE MUNTE, POATE ?
    ADICA DE CE UNII, RESPECTIV AIA CARE MUNCESC SI PLATESC IMPOZITE AIUREA, CARE AU DECIS DE MULT SA NU MAI REVINA IN TARA CARE I-A FACUT OAMENI, SA AIBA DREPTURI MAI MARI DECIT ALTII ?!
    ALO, PSD, DEVII ODIOS !!!

  3. Ebuna dar cu conditia pana in 10 ani. Dupa 10 ani doar in tara sa ai drept. Gasesc ca electorii isi pierd din luciditatea informarii realitatilor romanesti. Odata ajuns in tara si oarecum informat poate vota.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger