AcasăNewsParlament: Diaspora va avea trei zile la dispoziție pentru vot

Parlament: Diaspora va avea trei zile la dispoziție pentru vot

Sursa foto: Twitter

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului în materie electorală a decis joi ca în diaspora votul să se desfăşoare în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, adică va avea la dispoziție trei zile.

Sursa foto: Twitter

Comisia a mai stabilit că românii din diaspora care se vor afla la rând sau în secția de vot la ora 21.00, când se închid secțiile, să își poată exercita nestingheriți dreptul la vot.

„În ziua de duminică, votarea începe la ora locală 7:00 şi se încheie la ora locală 21,00. Prin excepţie de la prevederile alin. 1, votarea în străinătate se desfăşoară şi pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă imediat anterioare zilei votării. În ziua de vineri, votarea începe la la ora locală 12:00 şi se încheie la ora locală 21:00, iar în ziua de sâmbătă votarea se deschide la ora locală 7:00 şi se încheie la ora locală 21,00”, anunță raportul adoptat joi de membrii comisiei de cod electoral.

Comisia specială are termen până în 5 iulie să redacteze un proiect de act normativ care să reglementeze desfăşurarea procesului electoral în afara ţării.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc