AcasăNewsParintii bebelusilor infectati in Arges isi striga disperarea, autoritatile sunt in ceata

Parintii bebelusilor infectati in Arges isi striga disperarea, autoritatile sunt in ceata

Un al doilea bebelus a decedat, luni dimineata, la Spitalul “Marie Curie” din cauza unei infectiei digestive. Iar situatia celorlalti aflati inca internati nu e deloc imbucuratoare, lucru care ii determina pe parinti sa-si strige disperarea pe la tv sau pe retelele de socializare. In tot acest timp, autoritatile continua sa ridice din umeri in privinta cauzei infectiei in cazul bebelusilor din Arges.

Un parinte Din Arges a facut publice fotografii cu fetita sa pe patul de spital, incercand sa atraga atentia asupra neputintei autoritatilor

O fetita, care era intubata inca de saptamana trecuta, pe Sectia de Terapie Intensiva, a murit luni dimineata. Este al doilea deces in cazul bebelusilor adusi din Arges la Spitalul “Marie Curie”. In data de 4 februarie, un alt copil, de 11 luni, a murit din cauza infectiei digestive grave. In acel caz, medicii au stabilit ca este vorba despre virusul E.coli. In urma controalelor demarate de Ministerul Sanatatii a reiesit ca nici apa, laptele praf si nici portocalele nu ar fi fost cauza imbalnavirii micutilor. Informatii care oricum pe parinti nu-i ajuta cu mai nimic, dar pe care ii revolta incompetenta si neputinta autoritatilor. Este si cazul unui tata, a carui fetita este internata la “Marie Curie”. Parintele isi  striga disperarea pe Facebook. ”Asa arata copilul meu in timp ce reprezentantii autoritatilor nu fac nimic. Nu pot sa nu vad incompetenta autoritatilor de a elucida cum de s-au putut imbolnavi atatia copii din Arges. Si copiii vostri pot fi in pericol daca nu facem ceva impreuna. Noi am facut primul pas in a face publice faptele….”, a scris barbatul pe Facebook. Cu toate acestea, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a declarat ieri ca nu se impune convocarea unei celule de criza. „Se intampla lucrurile acestea si sunt absolut regretabile, dar haideti sa fim seriosi, daca cream panica si punem si presiune pe toti medicii de acolo, ce rezolvam? (…) Este absolut regretabil ca se intampla, dar lucrurile astea, din pacate, se intampla in orice colt al lumii asteia”, a mai spus Achimas-Cadariu.

author avatar
Andrei Coman
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger