AcasăNewsParintele Iustin Parvu a incetat din viata! (VIDEO)

Parintele Iustin Parvu a incetat din viata! (VIDEO)

Parintele Iustin Parvu, ctitiroul si staretul Manastirii Petru Voda a incetat din viata, duminica noapte, dupa mai multe luni de suferinta, din cauza unui cancer la stomac.

Trecerea la cele Sfinte a fost anuntata pe site-ul Mnastirii Petru Voda: „La ora 22:40, ora Romaniei, dupa o suferinta de mai multe saptamani si dupa un chin care s-a acutizat in ultimele ore, Parintele Iustin Parvu a incetat din viata aceasta trecatoare si s-a mutat la cerestile cete, la Sfintii Mucenici si Marturisitori pe care atat i-a iubit si dupa care atat a jinduit”.

Parintele s-a nascut in satul Poiana Largului, comuna Calugareni, judetul Neamt, pe data de 10 februarie 1919. La 17 ani, a inceput viata monahala la Manastirea Durau. In 1939, s-a inscris la Seminaru de la Cernica, langa Bucuresti. In timpul razboiului, intre anii 1942-1944, a slujit ca preot militar pe frontul de Est. Dupa ce la conducerea tarii au venit comunistii, a fost arestat pe motive politice si condamnat la 12 ani de inchisoare. Chiar si asa, nu si-a pierdut credinta in Dumnezeu – lucru care l-a ajutat sa mearga mai departe.

[youtube]NfwfvFOeImE[/youtube]

Dupa ce a iesit din inchisoare, parintele a slujit ca monah la Manstirile Secu si Bistrita. La inceptul anilor ’90, a inceput constructia Manastirii Petru Voda (de calugari), iar cativa mai tarziu, a pus piatra de temelie la construirea Manastirii Paltin (de maici).

Sursa foto: Petruvoda.ro.

author avatar
Anca Murgoci
5.245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger