AcasăNewsPărintele Calistrat a fost iertat și s-a întors la slujbe. A oficiat...

Părintele Calistrat a fost iertat și s-a întors la slujbe. A oficiat liturghia de Crăciun

parintele calistratRăspunsul unui teolog pentru părintele Calistrat care le-a cerut românilor să doneze Bisericii din darul de nuntă

Părintele Calistrat Chifan, care a fost filmat lovind o femeie în curtea Mănăstirii Vlădiceni, a revenit în fața altarului și a slujit de Crăciun în fața credincioșilor.

Decizia a fost luată înainte de Crăciun, astfel că pr. Calistrat a fost deja filmat în faţa altarului, slujind şi ţinând predică la finalul Liturghiei.

Pedeapsa s-a încheiat pe 23 decembrie

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei spun că cercetarea a fost finalizată și că pedeapsa a fost ispășită, în timp ce purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, precizează că decizia este a eparhiei locale, dar și responsabilitatea.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei spune că cercetarea în cazul pr. Calistrat Chifan este finalizată încă de pe 23 noiembrie. La scurt timp după ce au apărut filmările în care pr. Calistrat lovește o enoriașă în curtea bisericii, care apoi se prăbușește la pământ, el a fost oprit de la slujire. Pe 23 noiembrie, Mitropolia spune că s-a decis prelungirea sancțiunii cu încă 30 de zile.

Acum că pr. Calistrat și-a ispășit pedeapsa, acesta a redevenit preot cu drepturi depline, a declarat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor.

author avatar
Andreea Vlad