AcasăNewsParcurile Cismigiu si Carol vor fi reamenajate si conservate cu fonduri europene!

Parcurile Cismigiu si Carol vor fi reamenajate si conservate cu fonduri europene!

Consiliul General al Municipiului Bucuresti va dezbate, joi, doua proiecte in valoare de 85.000 de euro fiecare, pentru conservarea si punerea in valoare a patrimoniului natural al parcurilor Cismigiu, respectiv Carol.

Programele vor fi finantate complet din fonduri nerambursabile, iar termenul limita de depunere a propunerilor de proiecte pentru a fi validate si transmise autoritatii competente este la data de 24 aprilie, scrie romaniatv.net.

In Cismigiu se va urmari protejarea arborilor ocrotiti pentru punerea acestora in valoare prin asigurarea lucrarilor fitosanitare si de toaletare, precum si amplasarea elementelor de informare a publicului in scopul constientizarii importantei acestor copaci. Aici sunt ocrotiti arbori din speciile Platanus, Torreya nucifersa, Torreya californica si Cedrus atlantica care in prezent nu sunt pusi in valoare pe masura atributului lor de vestigii naturale, mai arata sursa citata.

De asemenea, proiectul referitor la Parcul Carol arata ca lucrarile pentru punerea in valoare a patrimoniului natural reprezentat de arborii ocrotiti presupun efectuarea de lucrari fitosanitare, de toaletare, executare si montare a elementelor de protectie si sustinere si amplasarea elementelor informative si iluminat peisagistic.

In proiect se mai arata ca Parcul Carol reprezinta un reper in peisajul bucurestean, reunind valori culturale, istorice, intr-un cadru caracterizat de un material dendrologic care cuprinde atat exemplare de copaci inscrisi pe lista arborilor ocrotiti, cat si unele cu atribute de monumente ale naturii.

Foto: inparc.ro

author avatar
Alina Costache
324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger