AcasăNewsParcul Natural Văcărești - regulament 2023. Ce este total INTERZIS aici! Amenzile,...

Parcul Natural Văcărești – regulament 2023. Ce este total INTERZIS aici! Amenzile, uriașe

sursa foto: realitatea.net

Ministerul Mediului a aprobat Regulamentul Parcului Natural Văcărești, document care protejează, printr-o serie de reglementări, această zonă naturală.

Printre principalele prevederi se numără cele referitoare la când și pe unde se face accesul în Parc (strada Săvinești; colțul digului din fața complexului Asmita Gardens; intrarea dinspre intersecția Splaiului Unirii cu Șoseaua Vitan-Bârzești).

Se face un program de vizitare

Accesul este permis conform unui program de vizitare ce va fi afişat pe panourile de intrare şi care va varia în funcţie de anotimp, a scris primarul general, luni, pe pagina sa de Facebook.

Accesul în parc se face de pe: strada Săvineşti; colţul digului din faţa complexului Asmita Gardens; intrarea dinspre intersecţia Splaiului Unirii cu Şoseaua Vitan-Bârzeşti.

Ce este interzis în Parcul Natural Văcărești

Este interzisă introducerea oricăror specii de floră și/sau faună sălbatice precum și orice formă de vătămare, recoltare, capturare, ucidere, culegere, tăiere, dezrădăcinare sau distrugere cu intenție a tututor speciilor de floră și faună sălbatice.

Mai este nepermis:

  • accesul cu vehiculele motorizate, inclusiv cu trotinete electrice;
  • fumatul, cu excepția a trei locuri semnalizate la intrările principale ale parcului
  • accesul animalelor de companie pe teritoriul parcului, cu excepţia celor ținute în lesă
  • aprinderea focului de orice fel, inclusiv aprinderea și eliberarea lampioanelor,
  • folosirea oricăror materiale pirotehnice, focuri de artificii, petarde, pocnitori și altele asemenea
  • activități comerciale neautorizate și fără acordul Administrației Parcul Natural Văcărești.

Amenzi şi de 50.000 lei

În ceea ce privește sancțiunile, nerespectarea dispozițiilor Regulamentului Parcului Natural Văcărești constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice.

„Este interzisă desfăşurarea pe teritoriul Parcului Natural Văcăreşti de activităţi comerciale neautorizate şi fără acordul Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti.

În ceea ce priveşte sancţiunile, nerespectarea dispoziţiilor Regulamentului Parcului Natural Văcăreşti constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice şi de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice„, a spus Nicuşor Dan, primarul Capitalei.

author avatar
Andrei Ștefan
548 afisari

7 COMENTARII

  1. Faceti ba un regulament si pt. a proteja padurile pe care le defriseaza de ani de zile austriecii ” mei „,un jaf care nu se mai termina.La ei in Austria daca tai o creanga,nu un copac ,poti sa faci puscarie.Aici la noi sub inaltul patronaj al esuatului de mare lux,cina de 5 stele in aveon de lux,jaful padurilor duduie.

  2. Ce sa vezi? O baltoaca in Bucuresti nuita…..”Delta”’ Vacaresti.
    Ceao indiguise si urma sa bage piatra dupa care sa construiasca blocuri.

  3. Ce sa vezi? O baltoaca in Bucuresti numita…..”Delta”’ Vacaresti.
    Ceao indiguise si urma sa bage piatra dupa care sa construiasca blocuri.

  4. o mocirla imputita ce va umple micul paris de tantari si fel de fel de mirosuri. Hai siktir! Nu sunt capabili sa faca o centura si intrari ca-n occident in aceasta mahala pe care o cheama capitala dar se ocupa de balti imputite. Ba, cine circula pe caricatura asta de ati facut-o voi cu toate lighioanele de proiectanti si constructori parati , careia ii ziceti centura si unde cozile sunt mai chilometrice decat atunci cand nu era, vezi Bolintin Domnesti ( e de rasul curcilor) isi plang de mila. Bani cheltuiti degeaba de niste hoti si incompetenti de care , de 30 de ani, tara nu mai scapa. Am scapat de ceasca dar de mafia de acum niciodata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger