AcasăNewsParcul IOR, incendiat de 20 ori în 2 ani. Viceprimar: „Sunt 100%...

Parcul IOR, incendiat de 20 ori în 2 ani. Viceprimar: „Sunt 100% sigur că vorbim despre o mână criminală”

(sursa foto: Facebook)

Un incendiu puternic a izbucnit marți seară în zona retrocedată din Parcul IOR din București, iar pompierii au intervenit de urgenţă pentru a stinge flăcările.

Focul s-a aprins în jurul orei 22.00 în apropierea magazinului Titan, în zona care a fost retrocedată. Conform ISU, acestea s-au manifestat pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați.

Viceprimarul Sectorului 3 bănuieşte o mână criminală

Viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele, spune că în zona retrocedată a Parcului IOR au avut loc 20 de incendii în ultimii doi ani.

Au fost 13 incendii în 2023 şi 7 incendii în 2022. Se vede clar că sunt incendii provocate intenţionat.

Nu se întâmplă nicăieri în lume să ai 20 de incendii în câteva luni, fix în acest perimetru destul de mic, dacă stăm să ne raportăm la mărimea întregului Parc IOR.

Pe lângă aceste incendii, ştim foarte bine că întâi copacii au fost găuriţi, apoi stropiţi cu substanţe inflamabile şi de-abia apoi, după ce vegetaţia s-a uscat, au început să apară incendiile”, a exprimat oficialul USR.

Zeci de arbori, tăiaţi!

De la începutul anului, zeci de arbori de pe bucata retrocedată din parcul IOR, aproape 11 ha, au fost tăiați. S-au tăiat așa de mulți copaci încât din parc se văd blocurile de pe bd. Nicolae Grigorescu, deși înainte era „pădure” acolo.

„Am suspiciuni rezonabile că parcul a intrat mai puţin legal în posesia proprietarilor, la fel cum sunt 100% sigur că vorbim despre o mână criminală şi nu un nefericit accident”, a spus Judele, despre incendiul uriaș de marți seara.

author avatar
Andrei Ștefan
298 afisari

3 COMENTARII

  1. E simplu,cine sunt proprietarii?…arestați și legați în parc de câte un copac, după care să le dea foc…să vedeți că imediat spun cât lapte au supt de la mă- sa…
    Dar miliția ce zice?…

  2. Daca de 20 de ori a fost incendiata zona de ce nu se monteaza camere, patrule de politisti locali, civili, etc ?
    E vorba de infractiune si siguranta publica.

    • de ce nu se monteaza camere, patrule de politisti locali, civili, etc ?

      -intrebati primarul,
      o fi in conflict de interese!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger