AcasăNewsParchetul, sesizat cu privire la inscrisurile false din deciziile CCR

Parchetul, sesizat cu privire la inscrisurile false din deciziile CCR

O persoana fizica a depus o plangere penala catre Parchet, sesizand diferentele majore aparute in cadrul unor adrese pe care Curtea Constitutionala le-a trimis Guvernului.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a fost sesizat de catre o persoan fizica in legatura cu adresele diferite pe care Curtea Constitutionala le-a trimis Guvernului privitor la actualizarea listelor electorale care au stat la baza referendumului de pe 29 iulie.

Conform unor surse judiciare, citate de Mediafax si preluate de realitatea.net, actiunea a survenit dupa ce aceasta a depus o plangere penala sub aspectul comiterii infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale.

Scandalul adreselor contradictorii trimise de CCR catre Guvern a debutat pe 2 august, cand judecatorii Curtii Constitutionale au cerut lamuriri in privinta numarului de alegatori in baza caruia s-a efectuat referendumul de p 29 iulie. Atunci, adresa acestora a ajuns in moduri diferite catre Guvern si reprezentantii mass-media.

Ulterior, Curtea Constitutionala a revenit cu o alta adresa in care precizeaza ca a cerut Guvernului listele electorale permanente, actualizate conform Legii 3/2000 privind desfasurarea referendului si listele in baza carora s-a organizat consultarea populara din 29 iulie, si nu actualizarea listelor, asa cum apare in documentul trimis Guvernului.

„Avand in vedere interpretarile diferite aparute in mass-media si in conferinta de presa a Guvernului Romaniei, care a avut loc in data de 3 august 2012, cu privire la datele solicitate Guvernului prin Adresa Curtii Constitutionale a Romaniei nr.5305 din 3 august 2012, Plenul Curtii Constitutionale revine cu o adresa precizatoare”, se arata intr-un comunicat de presa de luni.

Confuzia iscata de catre CCR a condus la o decizie a Guverlui condur de Victor Ponta prin care se dorea organizarea unui mini-recensamant, astfel incat listele de alegatori sa fie actualizata. Ulterior, in urma precizarii CCR, acestia au abandonat ideea recensamantului, urmand sa trimita judecatorilor listele electorale cerute.

author avatar
Ionut Zgimbau
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger