AcasăNewsParchetul General redeschide dosarul Stanoiu pentru suspiciuni de fals

Parchetul General redeschide dosarul Stanoiu pentru suspiciuni de fals

La cererea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), Parchetul de pe langa Inalta Curte a redeschis ancheta privind doua declaratii de avere ale fostului ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, depuse la Senat in aceeasi zi, insa cu scris diferit.
„La dosarul existent pe rolul Curtii de Apel Oradea au fost depuse doua declaratii de avere despre care se pretindea ca au fost primite de Senatul Romaniei, care contineau doua tipuri de scris si de semnaturi diferite. Cu toate acestea, rezolutia initiala a Parchetului a fost de neincepere a urmaririi penale. Iar aceasta solutie se baza pe o eroare. Astfel, rezolutia retinea ca una dintre cele doua declaratii ar fi fost scrisa de mana, iar cealalta dactilografiata. Si, asa cum se stie, ambele declaratii erau scrise de mana, dar contineau doua tipuri de scris si semnaturi diferite, desi se pretindeau a fi de la aceeasi persoana”, a declarat, la Realitatea TV, purtatorul de cuvant al CNSAS, Anca Median.
Pe langa Rodica Stanoiu, pentru fals ar putea fi cercetat si secretarul general al Senatului, Ion Moraru, fost coleg de partid cu Rodica Stanoiu in PSD.
Falsul l-ar reprezenta declaratia de avere din 2006 a fostului ministru al Justitiei Rodica Stanoiu, declaratie care, in forma ei pretins originala, difera de copia conforma cu originalul.
Stanoiu a mai fost acuzata de CNSAS ca a fost colaborator al Securitatii, incepand cu anul 1983 pana in anul 1987.

240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger