AcasăNewsParchetul General din Kiev face dosare protestatarilor

Parchetul General din Kiev face dosare protestatarilor

Dupa ce manifestantii au fost altoiti, acum li se fac si dosare

Universitatea Kiev a fost somata sa furnizeze o lista cu numele studentilor care au participat la manifestatiile proeuropene.

Parchetul General a cerut conducerii Universitatii sa furnizeze de urgenta informatii cu privire la studentii si profesorii absenti de la cursuri in perioada 29 noiembrie-2 decembrie.

Dupa ce manifestantii au fost altoiti, acum li se fac si dosare

Vanatoarea de vrajitoare

Ukrainska Pravda a publicat in facsimil ordinul Parchetului, prin care se dispune predarea numelor „instigatorilor si activistilor care i-au indemnat pe studenti sa participe la actiuni de protest in masa”. Totodata, s-a cerut cadrelor de conducere ale Universitatii Kiev sa declare ce masuri au fost adoptate in vederea interzicerii participarii studentilor la proteste, daca s-au adoptat astfel de masuri. Marti, premierul ucrainean, Mykola Azarov, si-a cerut scuze in fata parlamentarilor pentru represiunea brutala a manifestatiilor si a obtinut un vot de incredere. Miercuri, Azarov a schimbat foaia, acuzand Opozitia de tentativa de lovitura de stat.

Rusia cere neamestec extern

Manifestatiile au fost declansate de schimbarea pozitiei Kievului, care a refuzat, sub presiunea Moscovei, sa semneze in ultimul moment un acord de asociere cu UE pregatit de trei ani, si care s-a orientat spre Rusia. Miercuri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, aflat la reuniunea ministeriala a Consiliului NATO-Rusia de la Bruxelles, a avertizat impotriva oricarui amestec din afara in situatia de la Kiev.  Forte speciale ale Ministerului ucrainean de Interne au fost trimise la Kiev pentru a garanta securitatea in timpul manifestatiilor. Potrivit Ministerului ucrainean de Interne, peste 120 de politisti sunt spitalizati, dupa reprimarea violenta a manifestantilor de sambata.

author avatar
Adina Mutar
72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger