AcasăNewsParchetul General, anunt despre cauzele ce vizeaza violentele de la protest

Parchetul General, anunt despre cauzele ce vizeaza violentele de la protest

Se menține suspansul. Parchetul General, reacție de ultimă oră în cazul alegerilor din sectorul 1 (foto: Facebook/Ministerul Public)

La cateva zile de la producerea episoadelor violente la protestul din Piata Victoriei, din 10 august, Parchetul General a facut o comunicare centralizata cu privire la cauzele in care se cerceteaza aceste incidente.

Astfel, aflam ca sunt 386 de plangeri penale depuse in dosarul preluat de Parchetul General, cauza in care se dau asigurari ce se continua actiunile menite sa duca la „identificarea persoanelor care au fost implicate in comiterea violentelor”.

Cat priveste dosarul aflat in atentia reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti reiese ca sunt cercetate trei persoane, aflate in arest preventiv – doua fiind acuzate de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice, celalalt pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, in forma sustragerii unei arme.

Din comunicatul Parchetului General rezulta, totodata, ca la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti sunt inregistrate 22 de dosare penale, intr-un singur caz fiind inceputa urmarirea penala asupra unei persoane, care a fost plasata sub control judiciar, acuzatia fiind de lovire sau alte violente si ultraj. „In celelalte 21 de dosare a fost inceputa urmarirea penala in rem sub aspectul savarsirii uneia sau unora dintre urmatoarele infractiuni: ultraj (17 cauze), lovire sau alte violente (o cauza), distrugere (o cauza), instigare publica (o cauza), incitare la ura sau discriminare (o cauza), tulburarea ordinii si linistii publice (o cauza), furt calificat (o cauza) si portul sau folosirea fara drept de obiecte periculoase (o cauza)”, mentioneaza PG.

sursa foto: Facebook

81 afisari

1 COMENTARIU

  1. Peste 300 de huligani #rezist au iest in fata jandarmilor romani , fapt pentru care au suferit unele leziuni pe care si le-au asumat atunci cand au atacat jandarmii. Acesrti ”plangaciosi de servicii nazist/iohannsit trebuie sa raspunda infractioanl pentru fapte ce tin de Codul Penal, asa cum este si subminarea economica si politica a statului de drept romanesc. Sa spuna procurorul stalinsit Klazar Augustin unde sunt huliganii # rezist Bot Malin cel care a luat cu un grup de huligani extrem d eviolenti ,cu asalt cladirea guvernului roman.unde sunt toti ceilalti huligani#rezisty care urlau in strada cele spuse infractional de Klaus Iohannis?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger