AcasăNewsParchetul General a inceput urmarirea penala in cazul CANTACUZINO

Parchetul General a inceput urmarirea penala in cazul CANTACUZINO

Procurorii Parchetului de pe langa Instanta Suprema au inceput urmarirea penala pentru neglijenta in serviciu, in cazul Institutului Cantacuzino.

Masura a fost dispusa pentru fapta in sine, nu pentru o persoana anume, ca urmare niciun reprezentant al institutului de cercetare nu a fost pus sub acuzare, potrivit romaniatv.net. Joia trecuta, Parchetul a fost sesizat de catre seful statului in legatura cu managementul defectuos „exercitat de conducerile succesive” ale Institututului, situatie constatata dupa analiza, in cadrul sedintei CSAT, a raportului privind situatia de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”.

Dupa intrunirea membrilor Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), Basescu a anuntat ca Presedintia va trimite raportul Parchetului de pe langa Inalta Curte. „O alta tema de pe agenda sedintei CSAT a constituit-o implicatiile in planul securitatii nationale ale disfunctiilor constatate in activitatea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”. Consiliul Suprem de Aparare a tarii a apreciat ca, din cauza managementului defectuos exercitat de conducerile succesive ale Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”, din cauza nerespectarii procedurilor, a controlului defectuos al procesului de productie, dar si a implicarii improprii a Ministerului Sanatatii, s-au inregistrat, in ultima perioada, deficiente care pot genera vulnerabilitati la adresa starii de sanatate a populatiei si ca se impune luarea unor masuri pentru remedierea tuturor acestor deficiente si pentru prevenirea repetarii acestora. Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a decis ca raportul prezentat in sedinta CSAT sa fie trimis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”, se mentiona in comunicatul Administratiei Prezidentiale emis dupa reuniunea CSAT.

Sursa foto: max-media.ro

 

 

115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger