AcasăNewsParchetul General a inceput urmarirea penala impotriva lui Traian Basescu. Fostul presedinte...

Parchetul General a inceput urmarirea penala impotriva lui Traian Basescu. Fostul presedinte este acuzat de santaj si amenintare!

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, trece prin momente extrem de delicate, dupa ce reprezentantii Parchetului General au recunoscut ca s-a decis inceperea urmaririi penale pe numele acestuia.

Conform stiriletvr.ro, Traian Basescu este suspect de santaj si amenintare in dosarul demarat in aprilie anul trecut, ca urmare a unei plangeri penale depusa de senatoarea Gabriela Firea.

Senatoarea PSD facea parte din Comisia Nana, cea care ancheta modul in care Ioana Basescu, fiica mai mare a fostului presedinte al Romaniei, a pus mana pe un teren de 300 de hectare din comuna amintita.

Gabriela Firea sustine ca Traian Basescu a dorit sa-i insufle o stare de teama in momentul in care a facut trimitere la posibile probleme pe care le-ar putea avea sotul ei, Florentin Pandele, primarul din Voluntari. „Doamna Gabriela Firea sa stea in banca ei si sa se ocupe de ce se intampla pe mosia sotului ei, unde-i primar, ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa daca… nu e atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”, a fost mesajul transmis atunci de Traian Basescu.

Acuzandu-l pe Traian Basescu de amenintare si santaj, Gabriela Firea a depus o plangere penala anul trecut, dar dosarul a fost amanat pentru ca Traian Basescu era inca presedintele Romaniei, iar oamenii legii nu puteau face nimic pana la incheierea mandatului.

Ramas fara imunitatea de presedinte, Traian Basescu a intrat din nou in atentia oamenilor legii si urmeaza sa fie audiat miercuri, la Parchetul General, cand exista informatii ca i se va aduce la cunostinta ca este suspect in acest dosar si ca procurorii au decis sa inceapa urmarirea penala „in personam” pentru santaj si amenintare.

author avatar
Cristi Ionita
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger