AcasăNewsParchetul cere rejudecarea lui Andrei Placinta

Parchetul cere rejudecarea lui Andrei Placinta

(foto: realitatea tv)

Inalta Curte a luat in discutie, joi, recursul formulat de Andrei Placinta impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti (CAB), prin care a fost condamnat, in 2011, la sase ani de inchisoare cu executare pentru tentativa de omor.

(foto: realitatea tv)

Judecatorii ICCJ l-au audiat joi pe Andrei Placinta, care a sustinut ca nu a avut, sub nicio forma, intentii criminale, ci a vrut doar sa plece din locul „rau famat” in care se afla. Fiul senatoarei Sorina Placinta a declarat ca, din cunostintele lui, locul unde s-a petrecut incidentul din 2010i (zona Berzei) este populat cu persoane dubioase, potrivit realitatea.net.

Sentinta a ramas in pronuntare, joi, in dosarul in care Andrei a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare, dupa ce avocatii si procurorul au cerut rejudecarea cazului la CAB.

Tanarul a fost trimis in judecata la inceputul lunii iunie 2011, de catre procurorii Parchetului Bucuresti, pentru tentativa de omor calificat, talharie, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca „in seara de 6 decembrie 2010, pe fondul unor neintelegeri cu partea vatamata, H.I.D., inculpatul a lovit-o pe aceasta si a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota si plafonul autoturismului partii vatamate, pe care l-a deteriorat, in sensul ca i-a indoit capota si i-a spart luneta”, potrivit rechizitoriului.

In apararea victimei au intervenit mai multe persoane. Atunci, Andrei Razvan Placinta s-a urcat pe trotuar cu autoturismul pe care-l conducea, cu intentia vadita de a-i lovi . Astfel, in timp ce S.N. incerca sa il opreasca pe acuzat, tinandu-se de capota autoturismului, a fost impinsa de autoturism, s-a dezechilibrat si a căzut.

Inculpatul si-a continuat deplasarea si a prins victima sub autoturism. Apoi, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului in fata si in spate a trecut peste aceasta, provocandu-i mai multe leziuni traumatice care au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. A fost nevoie de 40-45 de zile de ingrijiri medicale pentru vindecare, potrivit procurorilor.

author avatar
Alina Costache
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger