Cauta

Parchetul, amendat cu 5.000 de lei pentru ca a comunicat presei numele jurnalistei violate in Capitala!

Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 a primit o amenda de 5.000 de lei din partea Autoritatii de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, pentru ca a dezvaluit numele jurnalistei violate.

Sesizarea a fost facuta dupa ce purtatorul de cuvant al Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 a comunicat presei numele jurnalistei violate in data de 10 septembrie, in zona Lacului Floreasca din Capitala, noteaza stirileprotv.ro. De asemenea, in cazul acesta s-a autosesizat si Inspectia Judiciara, care va face verificari pentru a se stabili daca a fost comisa o abatere disciplinara sau daca au fost incalcate standardele de conduita inscrise in Codul deontologic al procurorilor si judecatorilor.

Agresorul jurnalistei a fost arestat pentru 29 de zile, in 17 septembrie, de Judecatoria Sectorului 1, decizia nefiind definitiva. Ninel Mogoseanu, cel care ar fi violat-o pe jurnalista, a fost prins la sase zile de la data agresiunii, fiind retinut in seara zilei de 16 septembrie, dupa ce a incercat sa o violeze pe secretara unei universitati din Bucuresti.

Politia Capitalei a declarat ca barbatul, in varsta de 32 de ani, cunoscut cu antecedente penale, este suspectat ca a acostat-o pe tanara in 10 septembrie, in zona Dorobanti – Perla, si i-ar fi cerut sa-l urmeze in Parcul Perla, amenintat-o cu un cutit.

„In continuare, barbatul i-ar fi solicitat tinerei sa-l urmeze pe Calea Floreasca. Din investigatiile efectuate a rezultat faptul ca, fara a reactiona in vreun fel sau a striga dupa ajutor, tanara a parcurs, impreuna cu suspectul, mai multe sute de metri. In momentul in care au ajuns in zona lacului Floreasca, sub amenintarea cutitului, aceasta ar fi fost supusa unor acte de perversiune sexuala”, a aratat Politia Capitalei, intr-un comunicat de presa.

Barbatul era monitorizat, aflandu-se in atentia politistilor Sectiei 5, dupa ce fusese eliberat recent din penitenciarul in care a executat o pedeapsa de 11 ani de inchisoare pentru viol si talharie.

Sursa: stirileprotv.ro

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version