AcasăNewsParchetul a ridicat de la CCR acte privitoare la dosarul ministrului Dobre

Parchetul a ridicat de la CCR acte privitoare la dosarul ministrului Dobre

Lucratori ai Parchetului s-au prezentat la Curtea Constitutionala si alte institutii pentru a ridica mai multe acte in legatura cu Victor Paul Dobre, fost ministru, acuzat de abuz in serviciu in cazul listelor electorale referitoare la referendumului de pe 29 iulie.

Procurori ai Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) s-au deplasat, luni, la sediul Curtii Constitutionale (CCR) pentru a ridica mai multe acte pe baza carora sa capete detalii referitoare la dosarul fostului ministru delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, care este acuzat de abuz in serviciu in cazul listelor electorale.

Totodata, tot luni, lucratorii PICCJ au ridicat mai multe documente si de la alte institutii, precum Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, Autoritatea Electorala permanenta si Directia pentru Evidenta Populatiei.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, descinderile au avut loc in scopul „continuarii cercetarilor efectuate in cauza aflata pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica  din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in legatura cu listele electorale permanente si listele electorale suplimentare utilizate la referendumul din 29 iulie 2012”.

Actiunea are loc dupa ce fostul ministru delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, a fost acuzat de abuz in serviciu in cazul listelor electorale pe baza carora s-a desfasurat referendumul de pe 29 iulie privind demiterea lui Traian Basescu din functia de presinte al Romaniei.

„La data de 10.08.2012 , in conformitate cu dispozitiile art. 109 al. 2 din Constitutia Romaniei, art. 12 si 19  din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, si ale Deciziei nr. 270 din 10 martie 2008 a Curtii Constitutionale, Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a solicitat Parlamentului Romaniei – Camerei Deputatilor, declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de numitul Dobre Victor – Paul, fost ministru delegat pentru Administratie in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, deputat in Parlamentul Romaniei sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, prev. de art 248 rap. la art. 248 din Codul Penal”, se mai arata in comunicat.

In cadrul dosarului a fost audiat si Ioan Rus, fostul ministru de Interne. Acesta s-a prezentat in calitate de martor in dosarul privind referendumul, in care Victor Paul Dobre, Ioan Cabulea si Constantin Manoloiu sunt cercetati pentru abuz in serviciu.

author avatar
Ionut Zgimbau
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger