AcasăNewsParchet: Nu sunt cercetate persoanele care au votat

Parchet: Nu sunt cercetate persoanele care au votat

(foto: magazinsalajean.ro)

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a precizat, joi, ca cercetarile pe marginea referendumului din 29 iulie vizeaza posibile fraude electorale. „Nu se verifica modul in care au votat cetatenii si nu sunt cercetate persoanele care au votat”, precizeaza procurorii.

(foto: magazinsalajean.ro)

Parchetul Instantei Supreme informeaza, prin intermediul unui comnucat de presa, ca cercetarile cu privire la modul in care s-a desfasurat referendumul privind demiterea presedintelui Traian Basescu nu sunt menite sa verifice modul in care au votat oamenii la referendum, ci posibilele fraude electorale.

„Pe rolul unitatilor de parchet din cadrul Ministerului Public s-au inregistrat peste 500 dosare penale privind desfasurarea Referendumului din data de 29.07.2012. O parte dintre acestea sunt inregistrate pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie, unde se efectueaza cercetari cu privire la comiterea unor infractiuni prevazute de Legea nr.78/2000”, se arata  in comunicat.

Procurorii PICCJ precizeaza ca verificarile efectuate in aceste dosare au evidentiat mai multe situatii: „persoane care figureaza ca au votat atat pe listele electorale permanente cat si pe listele electorale suplimentare; persoane care figureaza ca ar fi votat dar in realitate nu s-au prezentat la vot; prezenta pe listele electorale suplimentare a unor persoane cu date de identificare nereale; prezenta pe listele electorale suplimentare a aceleiasi semnaturi in dreptul unui numar mare de persoane”.

Pentru a lamuri starea de fapt in acest caz, sunt necesare audierea, in calitate de martor, a persoanelor despre care exista indicii ca ar fi fost trecute fictiv in listele electorale permanente sau suplimentare.

143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger