AcasăNewsParcarea unui bloc, inundată cu păcură. Unde s-a întâmplat totul și ce...

Parcarea unui bloc, inundată cu păcură. Unde s-a întâmplat totul și ce amendă a fost dată – FOTO

sursa foto: ct100.ro

Situație neprevăzută la Constanța. O parcare a unui imobil de locuințe a fost inundată cu păcură. S-a intervenit rapid pentru montarea unor baraje absorbante.

Păcura a ajuns în parcarea unui bloc din orașul de la malul mării, după ce produsul petrolier s-a scurs în timpul operațiunii de pompare într-un terminal de depozitare al unei societăți.

S-a întâmplat marți. Din câte a informat Garda de Mediu Constanța, „s-a produs o poluare cu păcură pe timpul operațiunii de pompare în terminalul de depozitare. Produsul s-a scurs în parcarea unui bloc de locuințe de pe str.Theodor Speranția din Constanța, fiind afectată și o suprafață de cca.40 mp sol”.

Cum s-a acționat la fața locului

Mai mulți angajați au acționat la fața locului și au fost montate baraje absorbante, fiind aplicat, totodată, material absorbant biodegradabil. De asemenea, s-a intervenit pentru remedierea avariei. „Personalul societății a acționat operativ, fiind montate baraje absorbante pentru limitarea extinderii zonei poluate. Pe suprafețele contaminate s-a aplicat material absorbant biodegradabil.

sursa foto: Garda de Mediu Constanța/Facebook

De asemenea, a fost decopertat fascicolul de conducte și s-a intervenit pentru remedierea avariei. S-au demarat operațiuni de ecologizare a zonei și aducere a terenului la starea inițială”, a mai transmis Garda de Mediu, prin intermediul paginii de Facebook.

sursa foto: Garda de Mediu Constanța/Facebook

În urma acestui incident, s-a dispus și aplicarea unei amenzi. Mai exact, Garda de Mediu Constanța a anunțat că, după ce s-au făcut verificări, „societatea care a produs poluarea a fost sancționată cu amendă maximă de 50.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului”.

211 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger