AcasăNewsParapantist suspendat între firele de curent, în Hunedoara. Pompierii au avut o...

Parapantist suspendat între firele de curent, în Hunedoara. Pompierii au avut o misiune de salvare dificilă (VIDEO)

Parapantist suspendat între firele de curent, în Hunedoara. Pompierii au avut o misiune de salvare dificilă (VIDEO) / foto: facebook.com/isuhunedoara

Pompierii hunedoreni au intervenit, marți, pentru a salva un parapantist prins în firele de înaltă tensiune din zona localității Brazi. Bărbatul a rămas suspendat o înălțime de circa 20 de metri.

Pentru a ajunge la el, pompierii au folosit autoscara. Bărbatul suspendat a fost sfătuit să decupleze sistemul care îl lega de parapantă şi a fost preluat în nacela autospecialei.

Din fericire, parapantistul nu a suferit leziuni și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit ISU Hunedoara.

În operațiunea de salvare au fost implicați 10 pompieri ai Detașamentelor Deva și Hunedoara cu trei autospeciale și un echipaj Salvamont, transmit reprezentanții ISU Hunedoara.

„Misiune de salvare dificilă a pompierilor hunedoreni a unui parapantist prins în firele de curent din zona localităţii Brazi. Parapantistul suspendat de firele de curent la aproximativ 20 de metri inaltime, a ajuns in siguranta la sol. Echipajul de pompieri a utilizat autoscara pentru a ajunge la bărbat. Acesta a fost consiliat sa decupleze sistemul care il lega de parapantă şi a fost preluat in nacela autospecialei.

Parapantistul nu prezinta leziuni si nu are nevoie de îngrijiri medicale. Zona Brazi, din apropierea masivului Retezat, este o destinaţie preferata de parapantisti pentru practicarea acestui sport. În operaţiunile de salvare au fost implicaţi 10 pompieri ai Detaşamentelor Deva şi Hunedoara cu 3 autospeciale şi un echipaj Salvamont”, a scris ISU Hunedoara, marți, pe Facebook.

foto: facebook.com/isuhunedoara

author avatar
Andreea Vlad