AcasăNewsParadisul printului Charles, vaca de muls a primarului Palasan

Paradisul printului Charles, vaca de muls a primarului Palasan

Primarul PNL Mircea Palasan

Indragita de printul Charles, care a transformat-o aproape in a doua lui casa, comuna Bunesti, pe raza careia se afla deja celebrul sat Viscri, risca sa se scufunde pentru inca patru ani in interesele aceluiasi primar Mircea Palasan.

Primarul PNL Mircea Palasan

Imbogatit peste masura in cei 12 ani de cand conduce comuna Bunesti, Palasan se zbate din rasputeri sa fie din nou ales primar. Probabil pentru a mai agonisi in plus cate ceva pe langa cele trei case pe care le are in Bunesti, Saschiz si Sighisoara, pe langa ferma de oi din localitatea Crit, dar si pe langa sutele de mii de lei pe care le are in banci.

Primarul cercetat penal

Zona de care primarul Mircea Palasan isi bate joc este una extrem de indragita de Printul Charles

In contradictie totala cu bunul simt si cu modestia oamenilor locului, primarul Palasan a ajuns un mic baron local. Insa un baron penal, care a avut grija sa nu se afle ca este cercetat de procurori inca de acum doi ani, din 2014. Multumiti sa stie ca mai pot castiga probabil inca o comuna, liderii PNL de la Bucuresti, caci Mircea Palasan este liberal, nu au schitat nici un gest sa se delimiteze de candidatul lor urmarit penal. Insa dupa toate semnalele anticoruptie din ultima vreme, se pare ca zilele de libertate ale primarului Palasan sunt numarate.

Pe motiv de perfectionare penelistul din Bunesti s-a lafait la Mamaia

Problemele cu legea ale edilului din Bunesti dateaza din iunie 2013-2014, cand inspectorii Curtii de Conturi Brasov au descoperit, in urma unor controale, ca bugetul Primariei Bunesti a fost prejudiciat cu suma de 89.340 lei. Direct responsabil pentru aceasta pierdere a fost facut primarul Palasan, caruia inspectorii i-au reprosat neinregistrarea contravalorii unor lucrari sau inregistrarea unor alte lucrari de reparatii, acelea fiind nefinalizate si nereceptionate. Cum banii lipsa din contabilitate trebuiau recuperati, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Rupea au primit sarcina de a-l cerceta penal pe primarul Mircea Palasan. Simpatiile, relatiile sau poate alte lucruri i-au determinat initial pe procurorii din Rupea sa decida ca Mircea Palasan nu merita sa fie judecat pentru paguba de 89.340 de lei. Inspectorii Curtii de Conturi insa nu s-au lasat si in urma contestatiei au obtinut de la judecatori, la data de 25 noiembrie 2015, retrimiterea dosarului lui Palasan la procurori, pentru continuarea anchetei.

Desi localnicii isi rup carutele in gropi, primaria a platit bani grei pe cursurile lui Palasan de urbanism si amenajarea teritoriului

Asa ca, acum, de la inceputul acestui an, Mircea Palasan este din nou suspect. Si chiar daca procurorii prietenosi din Rupea vor amana cel mai probabil trimiterea lui in judecata pana dupa alegeri, finalul pentru primarul Palasan nu va fi decat unul: judecarea pentru paguba de 89.340 de lei adusa Comunei Bunesti.

Palasan la munte: 11.180 de lei cheltuiti din bugetul comunei

Insa acest prejudiciu de 89.340 de lei nu este singurul pe care Palasan pare sa-l fi cauzat bugetului comunei Bunesti. Aproape intr-o bataie de joc totala fata de locuitorii din Bunesti, Crit, Mesendorf, Roades si Viscri, Mircea Palasan a cheltuit bugetul comunei dupa bunul plac, platind din buget excursii la mare si la munte de mii si mii de lei.

Primarul de comuna a dus o viata de nabab pe banii publici

Anul trecut, in 2015, motivand ca este nevoie sa se perfectioneze in accesarea fondurilor europene, Palasan a cheltuit suma de 11.180 de lei doar pentru o saptamana de cazare la munte, la Vatra Dornei, pentru el si viceprimarul sau, Spataru Dan. Enorm, exorbitant de mult pentru un primar al unei comune din Romania. Practic, saptamana petrecuta de Mircea Palasan la munte, insotit probabil si de sotia lui, a costat comuna Bunesti echivalentul alocatiilor a 133 de copii. Desi sunt buni amici, cei doi nu puteau sa imparta aceeasi camera, ci si-au luat cazare separata, fiecare a cate 5.590 lei. Scumpa, enorm de scumpa!  Din pacate pentru locuitori, nu a fost singura iesire a primarului pe banii lor.

Palasan la mare: 5.220 lei tot din bani publici

Dupa ce s-a relaxat la munte, acelasi primar Palasan a decis sa petreaca si la mare. Tot pe banii comunei Bunesti. Abia intors de la munte, primarul a plecat apoi, pe 17 august, in cea mai luxoasa statiune de la mare, in Mamaia, pentru a se perfectiona. Si a fost exact in varful sezonului turistic estival, intre 17 si 23 august 2015. Saptamana de curs a costat 950, insa cazarea s-a ridicat la 4.270 de lei!! Pentru o singura camera la un hotel din Mamaia, primarul din Bunesti a platit asadar peste 1.000 de euro. Mai scump decat in Grecia sau Turcia. Intr-o comuna in care locuitorii isi rup la propriu si rotile de la carute in gropile din drumuri, primarul a cheltuit fara nici o rusine, pentru o saptamana la mare, contravaloarea alocatiilor altor 62 de copii. Rusinos, dar nu suficient pentru Palasan, care, asa cum vom vedea, si-a facut demult un obicei in a-si petrece concediile luxoase pe banii primariei.

2014 – alte cursuri de 7.380 de lei

palasan si-a cadorisit amicul director de scoala cu diurne frumusele

In 2014, acelasi primar a mai angajat din banii publici alte cheltuieli nesimtite de 9.080 lei tot pe asa-zise cursuri. Din bugetul primariei Bunesti s-au platit atunci, in luna mai 2014, cursuri de „Urbanism si amenajarea teritoriului” pentru doua persoane. Valoarea in sine a acestor cursuri, de 1.700 de lei, a fost depasita cu mult mai mult de valoarea cazarii: 7.380 de lei. Caci Palasan nu se poate caza oriunde, ci prefera doar conditiile de lux.

Director fara studii superioare, dar plimbat in Belgia

O alta supapa de scurgere a banului public in comuna condusa de Mircea Palasan este si…scoala din localitate. Dupa ce si-a impus aici ca director pe un apropiat al sau, Monea Gheorghe, primarul s-a lansat in afaceri si cu acesta. Tot cu specializari si deplasari.

Desi Monea nu are studii superioare, deci nu ar fi compatibil cu functia de director de scoala, el organizeaza fel de fel de deplasari de specializare in tari straine. Cum bugetul scolii este la mana primarului Palasan, toate excursiile directorului Monea sunt fara probleme aprobate, caci cei doi nu sunt doar amici, ci si parteneri la impartit lemnele de foc, cand situatia o cere.

Anul trecut, in noiembrie, primarul a probat fara probleme plata a 1.746 lei reprezentand diurna de deplasare in Belgia pentru trei persoane, printre care, evident, directorul Monea si nevasta viceprimarului – Olga Spataru. Desi au invocat existenta unui parteneriat, este greu de crezut ca cei doi s-au dus tocmai in Belgia pentru a imbunatati calitatea invatamintului in scoala din Bunesti. Mai ales ca doar in urma cu o luna mai cerusera alti 1.164 de lei. Tot ca diurna pentru deplasare in Belgia.

author avatar
National