AcasăNewsParada militara XXL la Moscova, de Ziua Victoriei

Parada militara XXL la Moscova, de Ziua Victoriei

Putin i-a elogiat pe militarii rusi, ”demni urmasi” ai eroilor din Marele razboi patriotic

Rusia a celebrat, ieri, cu mare pompa, cea de-a 71-a aniversare a victoriei URSS asupra Germaniei naziste. O uriasa armada a defilat in Piata Rosie.

Putin i-a elogiat pe militarii rusi, ”demni urmasi” ai eroilor din Marele razboi patriotic

Festivitatea a inceput, conform traditiei, la ora 10, cu o impresionanta defilare militara in Piata Rosie, pe care fortele armate ruse o traverseaza in fiecare an incepand cu 1965, data celei de-a 20-a aniversari a sfarsitului celei de-a doua conflagratii mondiale. Peste 10.000 de soldati, tancuri, blindate, sisteme nucleare antiracheta, elicoptere si avioane (inclusiv Su-35, folosite in Siria) au trecut prin fata ochilor lui Vladimir Putin, ai oficialitatilor si ai unui mic grup de veterani de razboi. In premiera, femei-soldat au luat parte la parada, informeaza AFP. Liderul de la Kremlin a profitat de ocazie pentru a face un apel comunitatii internationale sa se uneasca impotriva terorismului. ”Trebuie sa invingem acest inamic si Rusia este deschisa pentru a-si uni fortele cu alte state, pregatita sa puna in practica crearea unui sistem international de securitate modern si nealiniat”, a declarat Vladimir Putin in fata trupelor. O parada mica a fost organizata in aceeasi zi la baza aeriana din Hmeimim, in nord-vestul Siriei, baza utilizata de Rusia pentru campania raidurilor aeriene ce sustin regimul lui Bashar al-Assad. Afirmand ca ”este necesar sa fie trase invataminte din lectiile trecutului pentru a ramane vigilenti in scopul de a asigura pacea in lume”, Vladimir Putin a continuat elogiind militarii rusi ”care au dovedit ca sunt demni urmasi ai eroilor din Marele razboi patriotic, pregatiti sa apare interesele Patriei”.

”Lupii” lui Putin au ajuns la Berlin

80 de membri ai clubului de motociclisti ”Lupii noptii”, apropiat lui Vladimir Putin, au ajuns in sa, duminica, in Germania, pentru a celebra Ziua Victoriei la Berlin, informeaza AFP. ”Raliul Victoriei”, cum l-au denumit ”Lupii” a strabatut 6.000 km (Rusia, Belarus, Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Austria) sub sloganul Armatei Rosii: ”La Berlin!”.

author avatar
National
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger