AcasăNewsUPDATE: Imagini de la parada militară din Capitală, de Ziua Naţională a...

UPDATE: Imagini de la parada militară din Capitală, de Ziua Naţională a României – VIDEO

(sursa foto> Facebook/Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro)

În ziua în care se împlinesc 104 ani de la Marea Unire, în Capitală a avut loc  parada militară, la Arcul de Triumf. O ceremonie militară de Ziua Naţională a României este programată să se desfășoare, joi, 1 decembrie, și la Alba Iulia.

UPDATE: Defilarea de la Arcul de Triumf s-a încheiat.

UPDATE: Parada militară de la Arcul de Triumf a început. În ciuda vremii reci și a ploii, românii au ieșit din case pentru a urmări defilarea din Capitală.


Știrea inițială:

Peste mai puțin de trei ore urmează să înceapă tradiționala parada militară de la Arcul de Triumf. Mai exact, la ora 11.

Militari și mijloace tehnice vor defila la Arcul de Triumf

Când „peste 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf”, din câte a anunțat recent MApN, într-un comunicat.

Potrivit aceleiași surse, la parada militară vor defila și aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, „precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii”.

La parada militară din Piața Arcul de Triumf vor fi prezenți președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

Depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut

Înainte să înceapă parada, tot în Capitală va avea loc, începând cu ora 9, „o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori” în Parcul Carol I, la Mormântul Ostaşului Necunoscut.

Iar de la ora 19.00, militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național – Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul brigăzii, potrivit Ministerului Apărării.

Ceremonie militară la Alba Iulia, de la ora 14

Evenimente prilejuite de marcarea ZIlei Naționale a României vor avea loc, joi, și la Alba Iulia.

„În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 13.40, la Monumentul „Marii Uniri” vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, activitatea fiind urmată, de la ora 14.00, de ceremonia militară, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, la care vor lua parte peste 850 de militari și specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Administrației Naționale a Penitenciarelor, personal din cadrul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia și Filialei Alba-Iulia a organizației Crucea Roșie Română, cu aproximativ 60 de mijloace tehnice terestre şi aeronave militare. De asemenea, din dispozitivul de defilare va face parte și un detașament de militari francezi din cadrul Grupului de luptă al NATO dislocat în Cincu”, se menționează în comunicatul Ministerului Apărării transmis în 29 noiembrie.

Din câte figurează pe agenda publică a premierului, anunțată de Guvern, Nicolae Ciucă va participa la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie, începând cu ora 14.

665 afisari

37 COMENTARII

  1. maxima scarba!!! mercenari blastamati, slugile globaliste, ati ajuuns sa defilati cu trupe straine! visul vostru globalist s-a implinit!

    • SI PE DEASUPRA, SE DEFILEAZA PE B-DUL KISELEFF, DINDU-SE ONORUL AMBASADEI FEDERATIEI RUSE LA BUCURESTI.
      NICI BOLSEVICII DIN ANII ’50 NU AU DEFILAT PE ACOLO CI PE B-DUL AVIATORILOR.
      PINA SI GHEORGHIU DEJ ERA MAI ROMAN DECiT voi, ASTIA DE AZI.
      ASA CA, NOI NU MAI AVEM ZIUA NATIONALA !
      MUTATI ZIUA NATIONALA LA 24 IANUARIE SI DEFILATI PE B-DUL AVIATORILOR SAU PE B-DUL ELISABETA, SAU PE B-DUL ANA IPATESCU, SAU ORIUNDE ALTUNDEVA DECIT PE UNDE O FACETI AZI.
      SA NU-MI VENITI CU ARCUL DE TRIUMF, FIINDCA NU ECHILIBREAZA SITUATIA !

  2. E frumoasa defilarea dar ar fi interesant de stiut cam cat costa aceasta defilare militara in total .in capitala si in judete Asta asa ca fapt divers

    • Probleme financiare ? Va intereseaza bugetul ? Nu fiti ingrijorat , salamu imputit de Sibiu vegheaza la bunastarea dv.

  3. Parada zogbotilor. Mai tine minte careva ce faceau soldatii astia in pandemie? Tineau oamenii in lockdown sau ii bagau in spitale cu forta de unde ieseau in saci. Si romanii stau in frig ca sa-si aplaude calaii. Sictir spurcaciunii astuia de popor.

        • sa suntde 33 ani,din 1989,si-au omorat Comandantul Suprem,pe Nicolae Ceasescu intr-o mascarada televizata,nu spun ca Ceausescu nu era vinovat,trebuia judecat, in anii ’50 a tras in tarani la colectivizare,asta in afara de cei aproape 200 morti dinainte de 22 decembrie 1989 si multe altele,armata si-a ucis cu un glont in spate tras de unul din ofiterii lui Ministrul Apararii si Comandantul ei,pe generalul Vasile Milea,l-au terminat de omorat la Elias in jurul orei 13 in 22.Decembrie 1989.

          • Ceausescu si tot clanul lui impreuna cu toata securitatea militia armata si vasta retea de informatori si politruci trebuiau nu doar executati ci torturati lent in chinuri chinezesti. Se numeste LUSTRATIE!

        • Pai asta am zis si eu, sictir spurcaciunii de popor masochist rrumunistanez sau tu esti doar un venetic sadic ? Iti place sa-i pui pe altii sa stea in frig ca sa-l aduleze pe ficusul mult iubit si sleahta care masacra romani in pandemie si pe ceilalti ii imbolnavea cu masca (vaccinul ptr aia cei mai prosti lasi si fricosi) ii si tinea in arest la domiciliu pe restul. rrumunistanezilor va meritati soarta! cu exceptia catorva care s-au rasculat restul v-ati supus si acum va aplaudati frenetic calaii pe vant ploaie si frig. SICTIR SPURCACIUNILOR!

    • pari un handicapat si la minte si la trup , adica un rebut uman . nu te mai chinui ca faci umbra degeaba ! LA MULTI ANI ROMANIA ! la putini ani , celor fara de tara !

      • Bai vita eu ma refeream la parada militara, acea insiruire de fiare vechi ruginite cumparate cu sudoarea poporului roman, nu ma refeream la Ziua Nationala bouleanule !!!!!!!

          • handicapat esti bah boule ca lovesti in aia care gandesc , vita inepta rrumunistaneza bagami-as pvla in inima ta si vede-te-as calcat pe cap de tiga@ni si de hoholi pe care ii pupi atata in cvr

      • ce-i turbatule te simti incoltit? pai asa si este! nu mai merge prosteala patriotarda ! cativa incep sa-si puna intrebari semn ca gandesc si asta-i spaima ta primordiala sa nu se trezeasca prostimea din adormire. poate ar trebui sa schimbi imnul sa nu-l mai ia pvlimea adliteram si sa se destepte. SICTIR ROMANIA! MOARTE TIE rrOMANIE, mormant blestemat alsperantelor si idealurilor mele.

  4. La MULTI ANI ROMANIA ! si tuturor romanilor adevarati iubitori de tara. 1.Decembrie 2022 este ziua MAREATA a reintregirii NEAMULUI romanesc nemuritor de 2.500 de ani pe acest pamant binecuvantat strămoșesc.

    • la cati mai putini ani masochistilor! stati in frig ca sa ii aplaudati pe aia care in pandemie va bagau in case si spitale cu arma in mana
      ia de-aici poate ai uitat
      https://www.youtube.com/watch?v=nQhLauzV0gM
      ziua nu e mareata e jalnica, neamul rom,anesc nu este nemuritor dovadaca ne-au napadait tig@nii si vin tare din urma arabii si srilankezii, pamantul e blestemat nu binecuvantat, iar adevaratii iubitori de tara sunt doar niste masochisti carora le place sa fie umiliti torturati si ucisi sau in cel mai bun caz niste oameni extrem extrem EXTREEEEM de prosti desi asta-i imposibil ca nimeni nu poate fi atat de prost!

  5. La parada militara de la Alba Iulia cainii politisti participanti la parada , au avut o pornire sa se repeada la tribuna oficiala , unde era Ciuca si Angel Talhar , oare ce au simtit ?

  6. Pentru „tradatorii” de neam milenar ROMANESC ….”Cand auzi clopotul, NU intreba pentru cine bate. Bate si pentru tine !”. La Multi Ani Romania !.

  7. @ nineeleven (15,27)…ca’cat cu prune..POFTA MARE cu gura PLINA, ungurasule!.

  8. Colonelul Gheorgita a defilat? intreb de curiozitate. PS bucurati-va de decoratia primita de arafat de la ucigasul copiilor Iliut cu ocazia zilei (anti)nationale romane.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger