AcasăNewsParada militară de 1 decembrie din Capitală. IMAGINI LIVE

Parada militară de 1 decembrie din Capitală. IMAGINI LIVE

Spectacol aerian și terestru, în această duminică, de Ziua Națională, la tradiționala Paradă militară de 1 decembrie.

Foarte mulți bucureșteni au ieșit din casă pentru a urmări defilarea de la Arcul de Triumf. În primă fază, atenția tuturor este a fost concentrată pe cer, pentru partea aeriană a demonstrației, care a deschis evenimentul pregătit pentru 1 decembrie.

Sunt aproape 4.000 de militari şi specialişti din Ministerele Apărării, Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Administrația Națională a Penitenciarelor, 500 dintre aceștia fiind militari din peste 20 de țări aliate sau partenere, care participă la Parada Militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale, din Bucureşti, cu aproximativ 200 de mijloace tehnice și peste 50 de aeronave.

După ce zilele trecute au făcut repetiții, pentru a se asigura că totul este foarte atent pus la punct, participanții la defilare vor trece, rând pe rând, pe sub Arcul de Tiumf din Capitală, sub privirile președintelui Iohannis și a altor demnitari veniți să asiste la paradă.

Ca în fiecare an, sunt foarte mulți copii la defilare, care au venit entuziaști și curioși, dar și înfofoliți și zâmbitori, unii dintre ei cu stegulețe tricolore. Ajutați de părinți să vadă cât mai bine parada, cei mici colecționează, practic, amintiri speciale dintr-o zi deosebită pentru națiunea română.

author avatar
Cristina Stefan
540 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger