AcasăNewsPapa Francisc vrea femei diacon

Papa Francisc vrea femei diacon

Liderul Bisericii Catolice nu se dezminte si agita din nou apele la Vatican. Papa Francisc nu stie cum sa aduca femeile in randul clericilor, iar in acest scop tocmai ce a numit o comisie de analiza asupra rolului femeilor diacon in istorie. Vorbim despreun demers istoric de deschidere asupra locului pe care il pot ocupa femeile in Biserica Catolica.

In Biserica Catolica, diaconii sunt barbati hirotonisiti sa rosteasca juramantul la slujba, sa oficieze botezuri, nunti si funeralii, dar care nu pot tine slujba, fiind necesar un preot pentru impartasanie si confesiune. Comisia intocmita de Papa Francisc este alcatuita din 13 membri, sapte barbati si sase femei. Vaticanul asteapta de la aceasta Comisie sa aduca recomandari asupra modului in care, in prezent, s-ar putea acorda mai multe raspunderi femeilor.

Culmea, Vaticanul recunoaste intr-un comunicat de presa ca ideea infiintarii unei asemenea Comisii i-a apartinut chiar Papei Francisc: „In 12 mai, in cadrul intalnirii cu participantii la Adunarea plenara a maicilor starete, Sfantul Parinte si-a exprimat intentia de a institui o comisie oficiala pentru studierea functiei de diacon pentru femei. Dupa rugaciuni intense si o gandire matura, Sanctitatea Sa a decis sa instituie comisia de studiere a diaconatului femeilor”.

„Homosexualii sunt fratii nostri”

Nu este prima controversa legata de Papa Francisc. Cu numai o luna in urma, Suveranul Pontif declara ca toata crestinatatea ar trebui sa le ceara iertare homosexualilor si tuturor membrilor comunitatii LGBT; „Noi, crestinii, trebuie sa ne cerem scuze pentru atat de multe lucruri, nu numai pentru aceasta (n.n. – modul in care au fost tratati homosexualii.), dar trebuie sa ne cerem si iertare, nu doar scuze! Iertare!”.

Potrivit Bisericii Catolice, tendintele homosexuale nu reprezinta un pacat. Mai mult, macar la nivel declarativ, Papa intinde mana persoanelor cu asemenea orientari sexuale. Despre preotii catolici homosexuali, Francisc de la Vatican a declarat: „Daca ei, preotii homosexualii, Il accepta pe Domnul si au bunavointa, cine sunt eu sa-i judec? Nu ar trebui marginalizati, ei sunt fratii nostri. Nu tendinta catre homosexualitate este problema”.

author avatar
National
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger