AcasăNewsPAPA Francisc vrea “o Biserica saraca, pentru saraci”!

PAPA Francisc vrea “o Biserica saraca, pentru saraci”!

Papa Francisc a declarat la intalnirea cu jurnalistii, care a avut loc sambata, la Vatican, ca isi doreste foarte mult o biserica saraca pentru saraci.

Noul Papa a explicat ca numele de Francisc a fost ales dupa numele Sfantului Francisc din Assisi, protectorul saracilor. „Francisc este numele pacii, asa mi-a intrat in inima acest nume”, a explicat Suveranul Pontif.

„In timpul alegerii, ma aflam alaturi de arhiepiscopul din São Paulo Claudio Hummes, un mare prieten (…). Atunci cand lucrurile au devenit periculoase, el m-a consolat. Cand voturile (in favoarea mea) au atins doua treimi, m-a imbratisat si mi-a spus «Nu ii uita pe saraci!» Imediat, in legatura cu saracii, m-am gandit la Francisc din Assisi (…), omul saraciei, omul pacii”, a declarat Papa argentinian.

“As vrea atat de mult o Biserica saraca, pentru saraci”, le-a spus Suvernaul Pontif jurnalistilor, noteaza realitatea.ro.

Papa Francisc il va vizita sambata, pe 23 martie, pe Benedict al XVI-lea, la Castel Gandolfo, resedinta de vara a papilor, in apropiere de Roma, a anuntat Vaticanul, intr-un comunicat. Papa emerit locuieste la Gandolfo de cand a demisionat, de pe data de 28 februarie.

Papa argentinian i-a adus deja un omagiu Papei emerit Benedict al XVI-lea, pe care l-a contactat chiar de miercuri, din seara in care a fost ales.

author avatar
Alina Costache
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger