AcasăNewsPapa Francisc si-a incheiat vizita in Romania zambind

Papa Francisc si-a incheiat vizita in Romania zambind

Vizita apostolica a Papei Francisc – ca „pelerin”, cum a tinut sa sublinieze – s-a incheiat, iar Suveranul Pontif a parasit Romania, duminica dupa-amiaza, la trei zile de cand pasea pe taram autohton.

Coloana oficiala care l-a adus la aeroport pe Sfantul Parinte a ajuns cu circa 12 minute dupa ora 17. Intampinat de presedintele Iohannis, la Aeroportul din Sibiu, cum s-a intamplat la sosirea in Capitala, Papa Francisc a pasit apoi in incinta aerogarii. A urmat o ceremonie de ramas bun, inainte ca Suveranul Pontif sa ii salute, zambind, pe oamenii care l-au asteptat, cu sutele, la aeroport, si au scandat „Vivat Papa!”. A mangaiat pe crestet copiii si a primit din multime, surazand, un trandafir galben. Pana sa urce in avion, i-a salutat si pe presedintee Iohannis si pe sotia acestuia, Carmen, care l-au insotit pana la scara aeronavei Tarom in care Sanctitatea Sa s-a imbarcat in urma cu scurta vreme.

Cum s-a intamplat si in precedentele zile, in momentul in care Papa se apropia de destinatiile trecute in programul vizitei sale in Capitala sau in celelalte zone din tara in care a fost prezent la evenimente, ploaia s-a oprit inainte ca Suveranul Pontif sa ajunga la Aeroportul din Sibiu, in ciuda faptului ca inainte fusesera averse.

Vizita actualului Suveran Pontif a venit la 20 de ani de cand Papa Ioan Paul al II-lea vizita o tara majoritar ortodoxa.

sursa foto: capturi video Digi24

author avatar
Cristina Stefan
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger