AcasăNewsPapa Francisc: Sa nu credeti in astrologi si clarvazatori

Papa Francisc: Sa nu credeti in astrologi si clarvazatori

In cadrul Audientei generale desfasurate in Sala Paul al VI-lea de la Vatican, Papa Francisc a abordat trei subiecte care au retinut atentia ziaristilor. Printre ele si despre „naivitatea stupida” a celor care cred in clarvazatori sau astrologi.

Iata ce sustine Papa Francisc:

1. Chiar si grija exagerata pentru „forma fizica” poate fi astazi idolatrie capabila „sa sacrifice orice”, inclusiv viata unui copil si a dat exemplul unei argentinience care a avortat spre a-si mentine frumusetea fizica.

2. Papa Francisc a vorbit, de asemenea, despre naivitatea stupida a celor ce recurg la clarvazatori, astrologi, ghicitori, pomenind o scena dintr-un film neorealist celebru: Miracol la Milano, regizat de Vittorio De Sica.

3. Audientele mele sunt gratuite, a mai spus Papa, atat cele din aceasta Aula, cat si cele din Piata San Pietro. Reamintesc lucrul acesta, intrucat exista smecheri care vand asa-zise bilete – desigur, false – pentru intalnirile mele publice cu credinciosii.

author avatar
Tudor Borcea
532 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger