AcasăNewsPapa Francisc ne indeamna sa ne numaram pantofii

Papa Francisc ne indeamna sa ne numaram pantofii

Consumismul este o „boala psihiatrica”, a spus Suveranul Pontif, care a  indemnat oamenii sa fie generoşi cu cei nevoiaşi.

Un atac virulent la obsesia cumpararii de bunuri

„O mare boala acest consumism. Nu vreau sa spun ca suntem toţi la fel. Dar consumismul, a cheltui mai mult decat este nevoie, lipsa de austeritate in viaţa: este inamicul generozitaţii. (…) Sa facem o incursiune in dulapurile noastre şi sa numaram… Cate perechi de pantofi? Una, doua, trei, patru… douazeci. Puţin cam mult … putem face minuni cu generozitatea noastra. Generozitatea micilor lucruri. Unii l-ar putea considera pe Iisus drept comunist, pentru ca Domnul nostru a spus ca in spatele bogaţiilor se ascunde un spirit rauvoitor… Nu poţi sluji doi stapani, şi pe Dumnezeu şi bogaţia…”, a explicat Francisc la slujba pe care o celebreaza zilnic la capela din Casa Santa Marta, care este reşedinţa sa pontificala.  Sfantul parinte i-a indemnat pe cei prezenţi sa se “preocupe de binele nevoiaşilor, sa ţina seama de statisticile care arata amploarea saraciei in lume, de copiii care mor de foame, de cei care nu au medicamente şi de atata suferinţa despre care citim in ziare sau auzim zilnic la ştiri”. Ne rugam la Domnul nostru sa ne elibereze de acest rau atat de periculos care este consumismul, care ne face sa fim sclavi, care ne face dependenţi de cheltuieli, a subliniat Francisc.

author avatar
Andrei Coman
378 afisari

2 COMENTARII

  1. Cum ați comenta totuși despre faptul că multe persoane publice din România care susțin că au origini grecești declară că ar aparține cultului catolic, deși se știe că grecii sunt un popor majoritar ortodox ?

  2. Ce opinie aveți despre faptul dintre persoanele cu origini grecești numai cei ce au ales să fie și catolici devin și persoane publice în România ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger