AcasăNewsPapa Francisc “a gasit” un pacat foarte grav!

Papa Francisc “a gasit” un pacat foarte grav!

Managerii care lichideaza afaceri, inchid firme sau fabrici, fara a avea grija de angajati, comit un „pacat foarte grav”, a spus Suveranul Pontif la audienta sa saptamanala, in fata a mii de oameni adunati in Piata Sf. Petru.

„Munca ne da demnitate. Cei care sunt responsabili pentru oameni, managerii, sunt obligati sa faca totul, astfel incat fiecare femeie si fiecare barbat sa poata lucra si astfel sa poata merge cu capul sus, sa-i priveasca pe ceilalti in fata cu demnitate(…)Cei care, pentru scheme economice sau pentru afaceri care nu sunt pe deplin transparente, inchid fabrici, inchid intreprinderi si iau oamenilor locul de munca, acele persoane comit un pacat foarte grav”, a spus papa Francisc.

Discursul s-a referit si la situatia economica a  postului de televiziune Sky Italia, afectat de viitoare concedieri masive ale angajatilor, datorita mutarii operatiunilor companiei, de la Roma la Milano. Intr-o situatie asemanatoare se afla si compania aeriana Alitalia, care va concedia 2000 de salariati datorita concurentei low-cost. In Italia rata somajului se situeaza la circa 12%,  iar aproape 40% din tineri nu au locuri de munca.

author avatar
Bogdan Borcea
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger