AcasăNewsPapa Francisc a fost intronizat pentru „intreaga umanitate”

Papa Francisc a fost intronizat pentru „intreaga umanitate”

foto agerpress

Papa Francisc a fost intronizat ieri, printr-un ceremonial desfasurat din Piata Sfantul Petru de la Vatican. Sanctitatea Sa si-a deschis bratele pentru „intreaga umanite”.

Zeci de mii de oameni au participat la intronizarea Papei

132 de delegatii straine, presedinti, regi, diplomati si zeci de mii de prelati si oameni simpli au asistat la ceremonie.

Agenda 21 a Bilderbergilor, la „inaltime”

Papa a extins imaginea sfantului caruia ii este inchinat pontificatul, Francisc de Assisi, subliniind ca rolul sau nu este de a-i proteja numai pe crestini. „Inseamna ca trebuie sa fie protejata intreaga creatie, frumusetea lumii create. Inseamna ca trebuie sa respecti fiecare dintre creatiile lui Dumnezeu si sa fie respectat mediul in care traim.” Papa a facut apel la „toti cei care au pozitii si responsabilitati in economie, politica si viata sociala” sa fie protectori ai creatiei. Astfel, Bilderbergii si-au vazut Agenda 21 si pe „agenda” noul Suveran Pontif!

Papa i-a cerut lui Traian Basescu sa se roage

Presedintele Traian Basescu, pus sa se roage pentru succesul pontificatului. Foto: RTV

Piata Sfantul Petru a fost impodobita si cu un banner enorm cu „San Lorenzo”, echipa de fotbal preferata a Suveranului Pontif. Argentinienii care purtau bannerul au incercat sa il agate de lampioane, dar politia i-a impiedicat deoarece, fiind foarte mare, aceasta ar fi impiedicat vederea altor spectatori. Presedintele Traian Basescu a participat la ceremonia de intronizare a Papei, dupa care au avut un scurt dialog. Dupa ce Traian Basescu i-a transmis felicitari din partea romano-catolicilor, greco-catolicilor si ortodocsilor din Romania, Sanctitatea Sa, Papa Francisc, i-a spus sa se roage pentru el si pentru succesului pontificatului sau.

author avatar
Adina Mutar
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger