AcasăNewsPapa Benedict, inlaturat de la Vatican de un lobby gay

Papa Benedict, inlaturat de la Vatican de un lobby gay

Joseph Ratzinger, un papa misterior care va lasa in urma multe intrebari fara raspuns

In memoriile sale, stranse intr-un volum sub titlul ”The Last Conversations”, fostul suveran pontif evoca un grup gay de mare influenta cu privire la deciziile si numirile facute de Sfantul Scaun.

Joseph Ratzinger, un papa misterior care va lasa in urma multe intrebari fara raspuns

Cotidianul Corriere della Sera, care a achizitionat drepturile de publicare a unor extrase din memoriile fostului papa Joseph Ratzinger, a publicat un articol in care sunt rezumate punctele principale ale volumului ” The Last Conversations”, care va fi publicat in 9 septembrie.  Benedict al XVI-lea a sustinut ca demisia sa a fost ”o alegere personala” si a negat orice santaj sau presiuni de natura sa-l determine sa-si paraseasca postul. Insa, in memoriile sale, fostul papa a explicat ca a fost confruntat cu existenta unui ”puternic lobby gay” alcatuit dintr-un ”grup de patru sau cinci persoane” care a incercat in mai multe randuri ”sa influenteze deciziile Vaticanului”. Biserica si-a mentinut mereu seculara opozitie fata de homosexuali insa militantii drepturilor LGBT au afirmat de mult ca numerosi homosexuali lucreaza pentru Vatican, in timp ce surse din sanul Bisericii Catolice suspecteaza ca aceste persoane s-au organizat in grupuri de influenta pentru a se spriji reciproc si pentru a influenta deciziile Vaticanului. Articolul din ziarul italian arata ca Benedict XVI a reusit ”sa sparga acest grup de influenta”.

Un pontificat agitat

Joseph Ratzinger, care si-a pastrat titlul de ”papa emerit”,  s-a retras din functie in 11 februarie 2013, invocand in principal varsta inaintata. Insa retragerea sa a survenit pe fondul scandalului denumit ”Vatileaks”, dupa ce fostul majordom al papei a facut publice anumite scrisori personale ale lui Ratzinger dar si alte documente din care reieseau afaceri de coruptie si puternice lupte pentru putere in sanul Vaticanului. La vremea respectiva, presa italiana a raportat o factiune de prelati care au vrut sa-l discrediteze pe papa si sa-l faca sa demizioneze. In cartea sa de memorii, Joseph Ratzinger dezvaluie ca a tinut si un jurnal pe durata pontificatului, dar a dat asigurari ca-l va  distruge, chiar daca este constient ca acesta ar reprezenta ”o mina de aur pentru istorici”. Intr-un interviu acordat jurnalistului si scriitorului Peter Seewald, fostul papa a estimat ca, satui de ”disfunctiunile birocratice de la Vatican”, cardinalii electori au ales un papa non-european (actualul papa Francisc), o premiera dupa 1.300 de ani. Benedict al XVI-le a fost primul papa care a parasit pontificatul in ultimele sase secole.

author avatar
Tudor Borcea
621 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger