AcasăNewsPapa Benedict al XVI-lea, ULTIMA zi la Vatican

Papa Benedict al XVI-lea, ULTIMA zi la Vatican

Joi va ramane o zi istorica pentru Biserica Catolica pentru ca este prima data, in decursul a 700 de ani, cand un papa va cobori in mod voit de pe tronul Sfantului Petru.

Cardinalii din cadrul Curiei, care sunt insarcinati cu gasirea succesorului sau, urmau sa ii prezinte joi, cu usile inchise, un ultim salut Papei Benedict. Acesta va pleca de la Vatican in jurul orei 18.00, ora Romaniei cu un elicopter care il va duce la Castelul Gandolfo, unde se afla resedinta de vara a papilor.

Locul in care acesta va locui in urmatoarea perioada pare a fi un colt de rai pentru monahul de 85 de ani. Resedinta se afla pe malul lacului Albano, are 55 de hectare, gradini somptuoase si mai ales… multa liniste.

Din vila care da spre Pata Castelului Gandolfo va saluta multimea, ultima data in ipostaza de papa. Din momentul respectiv va prelua titlul de “Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, Papa emerit”.

La ora 21.00 ora Romaniei, demisia lui va intra in vigoare. Momentul va fi marcat de garzile elvetiene, care aflate in post la poarta Castelului Gandolfo, se vor retrage.

Urmatorul papa va gasi o Biserica in care lucrurile nu merg tocmai bine, intr-o lume in plina schimbare, marcata de mutatii profunde la nivelul societatii.

 

author avatar
Anca Murgoci
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger