AcasăNewsCa la 11 septembrie 2001! Atacuri cu ricina, dupa atentatele cu bomba...

Ca la 11 septembrie 2001! Atacuri cu ricina, dupa atentatele cu bomba de la Boston

Obama si senatorul Roger Wicker, au scapat pentru ca scrisorile au fost interceptate

La o zi dupa atentatele cu bomba de la maratonul din Boston, un senator republican, care este un aparator fervent al Amendamentului 2, a primit o scrisoare continand granule de ricina.

Destinatarul scrisorii era senatorul republican de Mississippi, Roger Wicker, care, dupa cum singur se prezinta, a aparat Amendamentul 2 (dreptul de a avea arma) „intreaga cariera”.

Tocmai cand sa se voteze pentru controlul armelor

Cand scrisoarea era interceptata de serviciile speciale postale, care se ocupa cu verificarea plicurilor inainte de a fi trimise in cladirea Capitoliului, senatorii trebuiau sa voteze amendamentele privitoare la controlul armelor. Insa, din cauza atentatelor cu bomba de la Boston, senatorii erau in briefing, cu usile inchise, impreuna cu specialisti de la FBI si Homeland Security. De doua ori au intrat in sedinta cu usile inchise pe marginea acestui subiect si, cand credeau ca au scapat, a venit vestea cu scrisoarea cu ricina. Si iar au intrat la „prelucrare”, de data asta privind amenintarile prin posta.

Ricina in loc de antrax

Pentru „autorul” scrisorii trimisa din Memphis, Tennessee, FBI are un suspect, unul despre care senatorul Claire McCaskill, abia iesita din sedinta, a spus:„Persoana suspecta a scris multor membri ai Senatului!”  Unitatea de verificare a scrisorilor catre senatori, aflata in Prince George, s-a inchis cateva zile pentru un control amanuntit. Desi autoritatile sustin ca nu exista nicio legatura intre atentatele din Boston si scrisoarea cu ricina, oamenii isi aduc aminte de atentatele din 11 septembrie 2001 si scrisorile cu antrax trimise ulterior senatorilor, cinci persoane pierzandu-si viata. Stiri de ultima ora anuntau ca si lui Obama i-a fost trimisa o „scrisoare otravita”.

author avatar
Adina Mutar
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger