AcasăNewsPANICĂ în staţiunea Straja: 30 de turiști au trecut prin momente de...

PANICĂ în staţiunea Straja: 30 de turiști au trecut prin momente de groază!

straja telescaunTelescaunul din Parâng, oprit de cutremure. Ce probleme a produs seismul de marți

Clipe de coşmar, duminică, pentru 30 de turiști care au rămas blocați în telescaun în stațiunea Straja, din județul Hunedoara, după o defecțiune a instalației.

Oamenii au fost coborâți cu scara, după ce instalația de transport pe cablu s-a oprit. Salvatorii montani i-au dat jos pe oameni pe rând.

S-a defectat releul

Au fost turişti care au rămas aproximativ 15 minute blocați în telescaun. Potrivit Salvamont Straja, a fost o defecțiune a releului. În acest moment, telescaunul este oprit în stațiune, din cauza vântului.

Majoritatea turiștilor au fost evacuați cu ajutorul motorului de rezervă, cu excepția a celor trei scaune. ”Nu au au fost atacuri de panică din partea persoanelor aflate pe instalație”, explică șef serviciu Salvamont Lupeni Resiga George.

Potrivit Salvamont Straja, a fost o defecțiune a releului. În acest moment, telescaunul este oprit în stațiune, din cauza vântului.

Trei pârtii din staţiunea Straja, deschise pentru schi

Trei pârtii din staţiunea Straja sunt deschise pentru schi, la acest sfârşit de săptămână, administratorii acestora intervenind, în ultimele zile, cu tunurile de zăpadă artificială pentru menţinerea zonei schiabile în condiţii bune pentru practicarea schiului.

Se poate schia pe pârtiile Platoul Soarelui, Constantinescu şi Mutu, iar dacă vremea se menţine rece este posibil să se deschidă şi pârtia Sfântul Gheorghe.

S-a intervenit cu tunurile de zăpadă şi se poate spune că pârtiile se prezintă într-o stare destul de bună, având în vedere factorii meteo din ultimele zile”, a declarat şeful Salvamont Lupeni, George Resiga.

author avatar
Andrei Ștefan
676 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger