AcasăNewsPana in 2015, fiecare automobil va trebui sa aiba sistem eCall, un...

Pana in 2015, fiecare automobil va trebui sa aiba sistem eCall, un dispozitiv ce costa 100 de euro

Big Brother-ul de pe străzile României. Şoferii, "pândiţi" de autorităţi

Sistemul eCall trebuie sa fie instalat si pe deplin functional, pana in 2015, in toata Uniunea Europeana, dar si in Croatia, Islanda, Norvegia si Elvetia, un dispozitiv de alertare a numarului european de urgenta 112, amplasat in autovehicul, costand aproximativ o suta de euro.

Toate statele membre UE sunt obligate sa se asigure ca operatorii de telefonie mobila trateaza apelurile transmise de dispozitivele eCall asa cum trateaza si celelalte apeluri la numarul 112, adica acordandu-le prioritate si netaxandu-le, potrivit Mediafax.

Comisia Europeana (CE) a adoptat joi prima masura vizand sa garanteze ca, pana in 2015, automobilul fiecarui cetatean UE sa poata apela serviciile de urgenta in locul soferului in cazul in care este victima unui accident grav.

In caz de accident grav, acest sistem formeaza automat numarul european unic de urgenta 112 si comunica serviciilor de urgenta locul in care se afla vehiculul. O recomandare a Comisiei, adoptata la 8 septembrie 2010, solicita statelor membre sa se asigure ca operatorii retelelor de telefonie mobila isi modernizeaza infrastructura astfel incat apelurile de tip eCall sa fie transmise in mod eficient serviciilor de urgenta.

Pentru a salva vieti sau pentru a reduce gravitatea ranilor, fiecare minut conteaza atunci cand serviciile de urgenta sunt chemate la locul unui accident rutier, arata CE.

Victimele accidentelor nu au insa intotdeauna reflexul sau capacitatea fizica de a suna imediat la serviciile de urgenta. Dispozitivele eCall rezolva aceasta problema alertand imediat serviciile respective, chiar daca soferul sau pasagerul este inconstient sau nu poate telefona din alt motiv. Potrivit estimarilor, aceasta tehnologie grabeste sosirea echipelor de salvare cu aproximativ 40 la suta din timp in zonele urbane si cu 50 la suta in zonele rurale. Utilizat la scara larga, serviciul eCall va contribui in fiecare an la salvarea a sute de vieti omenesti in Europa si la reducerea gravitatii ranilor si traumatismelor in zeci de mii de cazuri, sustine CE.

243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger