AcasăNewsPana de curent de proporții din România. Ministrul Energiei anunță ce se...

Pana de curent de proporții din România. Ministrul Energiei anunță ce se va întâmpla în privința despăgubirilor

Pana de curent de proporții din România. Ministrul Energiei anunță ce se va întâmpla în privința despăgubirilor

La o zi după ce nord -vestul României s-a confruntat cu o pană de curent fără precedent în ultimii ani, ministrul Energiei în Guvernul Cîțu a dezvăluit că se caută să se identifice atât cauza, cât și vinovatul pentru situația de vineri.

În acest sens, Virgil Popescu a explicat că se face o anchetă la nivel european. Totul, având în vedere faptul că nu doar în România s-au semnalat astfel de probleme, în cursul zilei de vineri. Din câte a precizat ministrul, sâmbătă, la un post TV, s-a constituit deja o comisie, formată din reprezentanți ai transportatorilor de energie, care caută să se lămurească referitor la motivele care au generat această avarie în lanț, conform digi24.ro.

Totodată, s-a făcut și un anunț de interes pentru cei afectați de incidentul din 8 ianuarie. Conform precizărilor reprezentantului Guvernului, în situația în care se va identifica responsabilul pentru avarie, acesta va plăti despăgubiri către consumatorii afectați. În caz contrar, se va apela la un fond european de rezervă. „Dacă nu se va găsi vinovatul pentru avarie, va exista la nivel european un fond de rezervă pentru despăgubirea celor care vor solicita acest lucru”, a precizat Popescu.

Primele precizări pe acest subiect

Încă de vineri, ministrul Energiei a transmis, de această dată prin intermediul paginii sale de Facebook, următoarele precizări:

”Întreruperea energiei electrice din zona de nord -vest a României, din ultimele ore, a fost cauzată de un incident care s-a produs la rețeaua electrică de transport europeană interconectată.

Astfel că a fost afectată și țara noastră. Problemele au fost remediate, iar în acest moment consumatorii au din nou energie electrică. Cauzele și condițiile în care s-a produs acest incident urmează să fie analizate și identificate la nivelul Asociației Operatorilor de Transport și Sistem din Europa – ENTSO-E.

De asemenea, aș dori să dau asigurări că Sistemul Energetic Național funcționează în parametri și nu are sincope”, a notat Virgil Popescu.

author avatar
Andrei Coman
189 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...

Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici

Psihologii au finalizat un studiu efectuat asupra şoferilor care au fel de fel de îndeletniciri la volan, altele decât doar să conducă maşina.Oamenii de...
proger