AcasăNewsPalidă consolare pentru familiile victimelor incendiului de la ATI. Scutirea pe care...

Palidă consolare pentru familiile victimelor incendiului de la ATI. Scutirea pe care le-o acordă „spitalul morţii”

Spitalul Neamt Palidă consolare pentru familiile victimelor incendiului de la ATI. Scutirea pe care le-a acordă "spitalul morţii"

Familiile persoanelor decedate în incendiul de pe Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă vor fi scutite de plata taxelor aferente serviciilor medico-legale. Asta a decis Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Membrii Comitetului Director şi ai Consiliului de Administraţie îşi exprimă profundul regret faţă de tragedia care a avut loc şi transmit sincere condoleanţe familiilor îndoliate”, a transmis, luni, unitatea medicală, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au anunţat că organismele de conducere ale unităţii au decis scutirea de la plata taxelor aferente serviciilor medico-legale pentru familiile victimelor din incendiul de pe Sectia ATI.

Directorul spitalului din Piatra Neamț și-a dat demisia

Directorul Spitalului Județean Neamț, Lucian Micu, numit în funcție de mai puțin de o lună, a anunțat că își dă demisia după incendiul de sâmbătă, în urma căruia 11 oameni au murit. Lucian Micu fusese numit director al Spitalului Județean Piatra Neamț la sfârșitul lunii octombrie și este al optulea director numit în acest an.

Cum şi-a anunţat Lucian Micu demisia?

Directorul Spitalului Județean Neamț şi-a anunţat demisia pe Facebook. El a zis că renunţă la funcţie din respect pe care îl „merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate„.

Tragedia de sâmbătă seară din secția ATI în urma căreia zece oameni și-au pierdut viața ne-a afectat pe toți. În special pe rudele pacienților, pe cadrele medicale care au intervenit să salveze și să se salveze, cadre medicale din Piatra Neamț și medici din întreaga țară, jurnaliști, pe mine și familia mea, pe oamenii care înțeleg suferința și care știu că nimeni nu și-a dorit să se întâmple vreodată așa ceva.

Nu am nici cea mai mică urmă de îndoială că toate deciziile luate și acum și înainte au fost făcute pentru ca echipa medicală să poată să se îngrijească într-un mod cât mai bun și eficient de pacienți. S-a dorit a fi bine.

Prezența mea în funcția de manager al Spitalului nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag și să aștept ca specialiștii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon și a provocat răni adânci asupra multor oameni”, a postat Lucian Micu pe Facebook.

author avatar
Andrei Ștefan