Cauta

Palestinienii strang semnaturi pentru independenta pe la Coltea

Palestinienii au inceput o campanie de strangere de semnaturi pentru declararea statului independent Palestina, cu frontierele din 1967, in fata Spitalului Coltea.

Excelenta Sa Ahmad Bader Aqel, ambasadorul Palestinei la Bucuresti, doreste ca Romania sa voteze pentru independenta statului palestinian

Vizita premierului israelian Benjamin Netanyahu in Romania a avut ca scop principal impiedicarea unui vot in favoarea statului independent palestinian. Declaratia de independenta a Palestinei, cu capitala la Ierusalimul de Est, intre frontierele din 1967, va fi supusa la vot, in cadrul ONU, in luna septembrie.  Dupa vizita premierului israelian, oficialii romani au declarat ca sunt in favoarea reluarii negocierilor dintre palestinieni si israelieni, ci nu pentru actiuni unilaterale.

Aceasta pozitie a fost interpretata de unele cotidiane israeliene ca un vot impotriva declaratiei palestinienilor din luna septembrie. Palestinienii care traiesc in Europa au deschis centre de strangere de semnaturi in favoarea independentei patriei lor.

Negocieri fara  decizii

Excelenta Sa Ahmad Bader Aqel, ambasadorul Palestinei la Bucuresti, a fost prezent la inaugurarea centrului pentru strangerea de adeziuni ale romanilor din fata Spitalului Coltea.  Excelenta Sa a precizat ca palestinienii au nevoie de oricare parte terta pentru reluarea negocierilor.

Ultima „experienta” a oficialilor palestinieni cu omologii lor israelieni a durat aproape opt luni, din mai pana in decembrie 2010, incheiata cu 20 de ore de discutii la Washington intre Benjamin Netanyahu, Mahmoud Abbas si Hillary Clinton. Benjamin Netanyahu nu a raspuns la niciuna din propunerile de solutionare ale americanilor si a refuzat sa deschida dosarul cu propunerile palestinienilor.  „Orice terta parte care reuseste sa-i faca pe israelieni sa ia decizii se va bucura de tot sprijinul nostru”, a precizat Excelenta Sa Ahmad Bader Aqel.

„Cu Romania am avut relatii foarte bune si in trecut si in prezent si dorim sa ramana un pod intre Orient si Occident. Acum, avem nevoie ca Romania sa voteze pro independenta statului Palestina.” Semnaturile de la romani vor fi depuse la Guvernul Romaniei si se vor alatura celor din alte orase europene, pentru a fi depuse la Bruxelles.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version