AcasăNewsPalatul Westminster se prabuseste peste parlamentarii britanici

Palatul Westminster se prabuseste peste parlamentarii britanici

Palatul Westminster, in intregime, ar putea fi cumparat de chinezi sau de rusi

Peste un miliard de lire trebuie pentru repararea si modernizarea palatului, iar parlamentarii britanici s-au reunit intr-o sedinta de criza pentru a discuta optiunile.

Palatul Westminster, in intregime, ar putea fi cumparat de chinezi sau de rusi

Problemele permanente cu cablurile electrice, scurgerile din acoperisul gaurit, sistemul de incalzire ce dateaza din timpul celui de-al Doilea Razboi mondial si care ameninta sa explodeze in orice moment, i-au determinat pe parlamentari sa-si caute un nou sediu. Daca se vor gasi banii necesari renovarii totale, aceasta va dura peste cinci ani. Dar, daca nu vor fi bani, atunci se ia in calcul si vinderea faimoase cladiri chinezilor sau oligarhilor rusi, cei mai importanti investitori de pe piata imobiliara britanica. Optiunea vanzarii a fost avansata saptamana trecuta de presedintele Camerei Comunelor, John Bercow.

Deputatii examineaza rapoartele de expertiza care descriu gradul de degradare al cladirii, ce se scufunda in noroiul Tamisei si vor analiza toate optiunile inaintea vanzarii. Firma Eventica, a omului de afaceri rus Serghei Kolusev, a inchiriat o parte din Palatul Kensington din Londra pe perioada Jocurilor Olimpice din vara.

author avatar
Adina Mutar
494 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger