AcasăNewsPalatul Cotroceni are cancer la san. Un film prost

Palatul Cotroceni are cancer la san. Un film prost

Roz violaceu sau roz bombon, n-are importanta, deja te simti alt om, nu? (sursa foto: europaFM)

Sambata seara, Palatul Cotroceni a fost scaldat intr-o lumina roz. Am crezut ca Iohannis iar vede in roz starea Romaniei. Aveam sa aflu, insa, ca Administratia Prezidentiala s-a alaturat campaniei de constientizare asupra cancerului, cu ocazia Zilei Internationale de Lupta impotriva cancerului la san. Ce parada de ipocrizie! Un film prost, bagat cu de-a sila pe gatul credulilor.

Roz violaceu sau roz bombon, n-are importanta, deja te simti alt om, nu? (sursa foto: europaFM)

”Anual, peste 6.000 de noi cazuri de cancer la san sunt inregistrate in tara noastra. Aceasta boala necrutatoare inseamna o lupta grea, traumatizanta, pe care femeile afectate nu o pot duce singure. Cu totii avem datoria de a face tot ce tine de noi pentru a le sprijini in aceasta batalie pentru viata”. Altfel spus, o secventa din spectacolul demagogic ce se deruleaza pe Facebook-ul de unde Iohannis conduce tara.

N-ai cancer? Iti dam noi!

Sa sprijinim cu totii femeile in batalia pentru viata! Bine. Aplauze! Fanfara, baga imnul!

Ma asteptam, in naivitatea mea, ca presedintele sa marcheze altfel ziua. Avea ocazia unica de a rupe gura Europei si a lumii. Credeam ca ii va chema la el pe Ciolos si pe sefii de la Sanatate, Agricultura, Mediu si altii si le va cere, ultimativ, un plan concret de masuri, cu termene draconice. Achim Irimescu, de la Agricultura, sa gaseasca solutii reale pentru a scoate pe piata numai alimente sanatoase. Carnea sa fie carne, nu vagi urme de tesuturi animale plutind intr-o masa de e-uri. Fructele sa fie curate si autentice, nu plasticele care nu se altereaza nici dupa un an, iar legumele sa fie strict romanesti, crescute sanatos, nu cu chimicale din toata lumea. Termen, 90 de zile. Nu e capabil? Sa-l ia pe Ciolos de mana si sa dispara definitiv din peisaj. Voiculescu, de la Sanatate, sa vina urgent cu planuri pentru dezvoltarea preventiei, cu masuri certe de dotare a spitalelor cu aparatura specifica si medicamente necesare, dar si infiintarea de centre de specialitate. Acelasi termen, cu aceIasi deznodamant. Pasca-Palmer, de la Mediu, sa demonstreze practic, nu pe hartie,  ca nu traim intr-o atmosfera poluata in exces.

Doua palme deasupra genunchiului

Nimic din toate astea nu s-a intamplat si nici nu se va intampla. Cred ca am visat eu prost. Iohannis, de fapt, nu are nicio treaba cu cancerul la san, el e procupat doar de spectacolul roz de la Cotroceni, privind cu atentie si ingrijorare sa nu se arda becurile. „Cu totii avem datoria de a face tot ce tine de noi pentru a sprijini femeile in aceasta batalie pentru viata”, glasuieste el pe Facebook. Fascinant! Datator de sperante. Desarte, bineinteles. Si la categoria „cu totii” cine intra? Credeam, in visul meu absurd, ca aspiranta la titlul de Prima Doamna va tasni din blockstart si va uimi lumea cu initiativele ei in domeniu. A avut, dom’le, initiative, a avut. Ea a ales nuanta de roz. Tot asa, deasupra genunchilor cu doua palme. Sau trei?

Locul intai in lume la mortalitate

Un procentaj imens. 36 la suta dintre femeile din Romania diagnosticate cu cancer la san mor, media europeana fiind de 29 la suta, iar cea mondiala de 31 la suta. Din cele 1.025 de femei testate in cadrul unei caravane in 2015, 83,7% nu isi facusera anterior niciun control medical al sanilor, iar 88% dintre femeile din mediul rural nu facusera niciodata o ecografie mamara sau mamografie. Despre ce profilaxie vorbim? Aia cu becuri roz?

author avatar
Valentin Boeru
1.006 afisari

1 COMENTARIU

  1. Iohannis sa taca dracului din gura, sa nu mai pozeze in salvatorul natiunii. Habar n-are despre ce vorbeste. Cancerul nu se vindeca. E o iluzie. Am vandut o casa pentru a-mi salva sotia. S-a chinuit 5 ani si 3 luni cum nimeni nu isi poate inchipui. Si, ce folos?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger