AcasăNewsPakistanezii care pregateau un atentat de sarbatori, in Romania, erau veniti...

Pakistanezii care pregateau un atentat de sarbatori, in Romania, erau veniti prin programul Erasmus

(foto: captura RTV)

Cei doi teroristi Al Qaeda, care planuiau un atentat cu bomba in luna decembrie, in Romania, venisera in tara noastra prin programul Erasmus. Pakistanezii erau experti in chimie si studiau la Facultatea de Inginerie din Sibiu.

(foto: captura RTV)

Rectorului Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, Ioan Bondrea, sustine ca ii cunostea pe Ramzan Muhammad şi Adeel Muhammad si ca tinerii nu au creat niciodata probleme universitatii. De asemenea rectorul afirma ca pakistanezii erau cunoscuti ca studenti silitori, Ramzan Muhammad fiind doctorand la Facultatea de Stiinte Agricole, Industrie Alimentara si Protectia Mediului, iar Adeel Muhammad este student la Inginerie.

„Aseara (joi, n.r.) am aflat si eu si va trebui sa am o informare din partea SRI. Din partea universitatii, nu avem nimic de declarat pentru ca nu am avut niciun fel de evenimente cu acesti doi studenti. Si viza si tot ceea ce inseamna selectie sunt intr-un program international. Vizele se dau de catre ambasada, deci noi nu am avut nimic de-a face cu acest lucru. Mă surprinde ce s-a intamplat, pentru ca noi nu aveam niciun fel de probleme cu acesti doi studenti, mai ales ca unul este la doctorat, iar celalalt a venit de doua luni” , a declarat Ioan Bondrea.

Tinerii pregateau actiuni teroriste, in timpul Sarbatorilor, potrivit purtatorului de cuvant SRI, Sorin Sava: „Ei urmau sa asigure suport pentru toata actiunea, cu atat mai mult cu cat unul dintre ei detine informatii avansate in confectionarea unor dispozitive explozibile”.

Un raport recent privind impactul terorismului in lume considera Romania ca fiind una dintre cele mai ferite tari de amenintarile teroriste, de pe planeta.

 

author avatar
Alina Costache
418 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger