Rafalele puternice de vânt care s-au abătut, marți, asupra Capitalei au generat mai multe probleme. Sunt pagube cauzate de mai mulți arbori căzuți peste mașini.
Cei de la ISU București-Ilfov (ISUBIF) au ieșit pe teren, pentru a interveni în zonele în care au apărut probleme cauzate de vântul puternic. De altfel, până marți seară, 2 aprilie, Bucureștiul se află sub incidența unui Cod portocaliu de vânt puternic.
Au fost mai mulți copaci puși la pământ ca urmare a rafalelor puternice. În tot acest context, e nevoie ca locuitorii Capitalei – șoferi și pietoni deopotrivă – să fie atenți când ajung mai ales în zonele în care se află arbori bătrâni, care pot cădea din cauza vântului care sufle cu furie.
Pompierii au intervenit în diferite zone ale Capitalei
Urmări ale rafalelor de vânt ce nu au ocolit Capitala s-au putut observa încă din cursul dimineții de marți. A fost necesară intervenția pompierilor, pentru a îndepărta copacii căzuți.
Până spre orele prânzului, pompierii au intervenit în diferite zone ale Capitalei, pentru a îndepărta copacii care au căzut fie pe mașini, fie pe carosabil.
Probleme au fost pe aleea Izvorul Crișului, unde un copac a căzut pe carosabil. De asemenea, pe Calea Griviței 97, un copac a căzut peste o mașină, o situație similară înregstrându-se și pe străzile Mătăsari și Secuilor.
Mai mult, un panou publicitar a căzut la intersecția dintre Calea Moșilor cu bulevardul Carol.
Solicitări de intervenții ca urmare a fenomenelor meteo:
- Calea Moșilor intersecție cu bd. Carol, panou publicitar căzut pe carosabil.
- Piața Amzei, elemente de construcție în pericol de cădere
- str. Pitar Moș, elemente de construcție în pericol de cădere
- Aleea Izvorul Crișului, copac căzut pe carosabil
COD PORTOCALIU de la ANM
Vă amintim că până marți, 2 aprilie, la ora 18, este în vigoare o avertizare COD PORTOCALIU emisă încă de luni de Administrația Națională de Meteorologie, alertă meteo sub incidența căreia se află și Capitala.
„Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h”, conform ANM.