AcasăNewsPagina nebunilor

Pagina nebunilor

Merkel exclude orice legatura intre terorism si refugiati

Potrivit cancelarului Germaniei islamul existent in aceasta tara, in conformitate cu Constitutia, este o parte integranta din natiunea germana.

Recrudescenta terorismului in Germania nu este legata de afluxul migrator, a declarat Merkel. ”Nu emigrantii sunt cei care au adus fenomenul terorismului islamist al ISIS la noi in tara. El a aparut inainte in Germania”, a spus Merkel, citata de Ostsee Zeitung. Cancelarul al adaugat ca multi germani s-au alaturat gruparilor extremiste. In 15 august, serviciile de contraspionaj germane au informat ca islamisrti radicali (salafisti), sub pretexul unor actiuni filantropice in favoarea refugiatilor, se ocupau cu racolarea acestora pentru gruparea Statul Islamic. In februarie, aceleasi servicii au aratat ca ISIS a incercat in numeroase randuri sa trimita in Germania comandouri teroriste deghizate in refugiati. Dupa izbucnirea, anul trecut, a crizei migratorii, Germania a primit peste un milion de refugiati, alti 800.000 de solicitanti de azil putand fi inregistrati in acest an.

Kim Jong-un vrea sa-i rada pe americani din Pacific

Coreea de Nord a trecut la noi amenintari urmare a deplasarii unor noi bombardiere strategice americane in apropierea teritoriului sau.

Phenianul a amenintat ca va distruge toate bazele militare americane din Oceanul Pacific, daca SUA vor continua sa-si creasca fortele militare in peninsula coreana. ”Situatia din peninsula coreana a intrat intr-un stadiu extrem de periculos ca urmare a actiunilor americane vizand cresterea armamentelor nucleare indreptate impotriva Coreei de Nord. Daca SUA vor continua sa ignore statutul nostru strategic si se hazardeaza intr-un demers nesabuit, toate bazele americane din regiunea operationala din Pacific, inclusiv insula Guam, nu vor scapa de distrugere, urmare unui atac din toate directiile al armatei noastre”, a declarat un purtator de cuvant al ministerului nord-coreean de Externe. Diplomatii nord-coreeni au reamintit ca SUA au trimis anterior mai multe bombardiere strategice B-18 si B-28 la baza aeriana Andersen, pe insula Guam, unde deja stationeaza bombardiere B-52H. Potrivit ministerul de Externe al nordului, transferul avioanelor pe insula Guam demonstreaza ca ”Statele Unite pregatest o lovitura nucleara preventiva contra Coreei de Nord”.

Fiul lui Bin Laden le cere sauditilor sa rastoarne regimul

Hamza Bin Laden i-a indemnat pe locuitorii Arabiei Saudite sa-si ”elibereze” tara de influenta Statelor Unite, intr-un mesaj audio difuzat de SITE.

Fiul fondatorului retelei jihadiste Al-Qaida i-a incitat pe tinerii sauditi si pe cei ”apti de lupta” sa se alature gruparii Al-Qaida in peninsula arabica (Aqpa) bazata in Yemenul vecin, pentru ”a castiga experienta necesara” in lupta. In varsta de 23 de ani, Hamza Bin Laden este unul din fii lui Osama Bin Laden, ucis in mai 2011 de americani in Pakistan, locul lui la conducerea Al-Qaida fiind ocupat de Ayman al-Zawahiri. Hamza a fost copilul preferat al fostului lider Al-Qaida, pe care si-l dorea ca urmas in fruntea gruparii jihadiste, potrivit documentelor declasificate intrate in posesia comandoului american care a actionat in Pakistan. Expertii apreciaza ca opiniile lui Hamza Bin Laden sunt mai ascultate decat cele ale liderului Ayman al-Zawahiri in sanul Al-Qaida. SUA considera Aqpa ca ramura cea mai periculoasa a Al-Qaida. Aqpa, nascuta din fuziunea, in 2009, a ramurilor saudite si yemenite ale retelei jihadiste, a profitat de haosul din Yemen din 2011 pentru a-si intari prezenta in sudul si sud-estul tarii.

Trump, intalnire de taina cu FBI

Candidatul republican la Casa Alba a fost primit de catre Biroul Federal de Investigatii, in compania guvernatorului din New Jersey, Chris Christie, si a generalului Michael Flynn.

Reprezentantii FBI au organizat aceasta intalnire cu usile inchise in cadrul careia i-au prezentat lui Trump principalele amenintari mondiale la adresa Statelor Unite. Intalnirea, care a avut loc intr-o sala securizata de la sediul FBI din New York, a durat peste doua ore. Prezentarea a fost realizata de catre angajatii administratiei directorului comunitatii nationale de informatii, James Clapper. Donald Trump nu a comentat inca vizita sa la FBI dar, inainte de ea s-a declarat sceptic cu privire la rezultatea serviciilor de informatii americane. ”Priviti ce s-a intamplat in ultimii ani, este o catastrofa”, a declarat miliardarul pentru Fox News. Anterior, CNN a anuntat ca Rusia, Coreea de Nord, Siria si gruparea terorista Statul Islamic ar putea fi luate in discutii in cadrul briefingului cu Trump. Insa postul tv a subliniat ca nici o informatie cu privire la operatiunile informatice sau de spionaj nu vor fi transmise lui Trump.

author avatar
National
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger